OHMYGOSSIP — Naist, kes armub juba suhtes olevasse mehesse, vaadatakse kehvas valguses, teda peetakse pahatahtlikuks meesteõgijaks. Hõivatud meestega kohtuv naine räägib, kuidas ta ise enda rolli näeb, vahendab Ameerika Cosmopolitan.

Kas mäletad filmist “Love Actually” Mia´t? Heike Makatsch kehastab võluvat noort naist, kes võrgutab häbitult vanemat meest (oma bossi). Ühes filmi stseenis on Mia´l peas kuradi sarved. Kostüüm on juhuslik, aga kogu see olemus määratleb avatari.

Armukest kirjeldatakse tavaliselt, kui kaunist meesteõgijat, kes saab heausklikud vanamehed langema enda võludesse. Selline kujutelm ei ole ainult filmides, vaid ka paljude inimeste peades.
Aga mida arvab teise naise rollis olev ise? Kas ta näeb end sarvedega kuradikesena?

“Ma ei ole hoor, kuigi paljud võivad mind sedasi kutsuda. Ma ei ole isegi mitte lits, vaid tegelikult üsna kena inimene. Mul on sõbrad ja perekond, kes mind armastavad. Ma ei sobi “teise naise” stereotüübiks,” ütleb naine.

“Ma ei ole eriline. Ei ole kaunim, kui sina või voodis parem, kui sina. Ma ei ole “lits”, kuna ei harrasta üheöösuhteid või ei käi väljas mehi lantimas. Ma ei otsi rikkaid mehi. Olen täiesti tavaline.”
Tavalisusest hoolimata on naise viimase viie suhte juures olnud üks ühine joon – kõik mehed on juba eelnevalt suhtes.  “Mul on sõpru, kes ei teeks kunagi midagi sellist. Kuuldes, et mehel juba on tüdruksõber, jäetakse mäng sinnapaika. Ma ei tea miks, aga olen teistsugune.” Naine rõhutab, et ei soovi oma tegevusega midagi halba või rikkuda kellegi suhet eesmärgiga. Ta lihtsalt ei tunne empaatiat meeste tüdruksõprade suhtes.

“Ma ei ole hoolimatu inimene. Tegelen heategevusega ja nutan liigutavate tõsielusarjade taustal ning ei suuda vaadata loomade kannatusi. Aga tüdruksõbrad ei ole minu jaoks reaalsed. Ma ei ole nendega kohtunud. Ma ei tunne neid. Mingis mõttes paneb see mind tegutsema ilma süütundeta.”

Naine ütleb, et tunneb hõivatud meeste suhtes erilist tõmmet. Sõber on talle öelnud, et see nähtus on seotud sidumisraskusega. “Sõbra teooria on, et kui mees on võetud, on ta automaatselt minu silmis atraktiivsem, kuna tean, et asi ei pruugi kusagile jõuda.” Naise terapeut on seda meelt, et hõivatud meestesse armumine seostub ebakindlusega. “Mõistan, mida ta silmas peab. See, et meeldin mehele nii palju, et on valmis tüdruksõpra minuga petma, tundub heana. Et ma tunnen sellest järeldusest ennast ilusana.”

Naine ise mõtleb, et hõivatud meestesse armumine on seotud romantiliste filmide ja raamatutega, kus suure armuloo teel on alati takistusi, millest paaril tuleb enne õnnelikku lõppu võitu saada. Ta ei samasta end võrgutaja rolliga, vaid tunneb end peategelasena. “Oma meeltes olen see, kellega mehel ongi ettenähtud koos olla. Ja see, kellega ta lõpuks kokku jääb. Sedasi ei ole loomulikult kordagi veel juhtunud.”

Väga harvades muinajuttudes kohtab lõppu, kus sarviline kohtubki oma printsiga.

Avafoto: Youtube (Love Actually party)