OHMYGOSSIP – Sa toitud tervislikult ja käid kohusetundlikult trennis, kuid hoolimata pingutusest on sulle üllatuseks siiski tulnud juurde mitu kilo. Enne kui sa otsustad alla anda ja tervisliku eluviisiga lõpparve teha, mõtle, järsku on sinu kaalutõusu taga mõni järgnevatest põhjustest.

Sa sõid erakordselt soolase eine. Mõtle oma viimastele toidukordadele – kas midagi oli liiga soolast? Liigse soolakoguse tõttu hakkab su keha vett kinni hoidma, mis ei põhjusta vaid veidi suuremat kaalunumbrit, vaid ka ebameeldivalt paisunud välimust ja enesetunnet. Selline olukord on õnneks vaid lühiajaline, mistõttu on parim lahendus vaid oodata paar tundi ja juua vett.

Sa pole piisavalt vett joonud. Käies käsikäes eelmise punktiga – kui sa pole joonud piisavalt vett, hoiab su keha igaksjuhuks vett kinni. Joo piisavas koguses vett ja probleem kaob.

Sa oled liiga palju pidutsenud. Isegi kui sa suudab rohkelt pidutsedes kinni pidada enda tavalisest toitumisrežiimist, ei pruugi su kaal samaks jääda või alaneda. Väike tüdrukuteõhtu väljas või paar klaasi veini tõstavad su päevast kaloritarbimist tunduvalt.

Sa tarbid kaalutõstvaid ravimeid. Ebasoovitav kaalutõus võib olla mõnede ravimite kõrvaltoime. Ühed ravimid võivad su kehas vett kinni hoida, teised aga tekitavad suuremat söögiisu, mistõttu sa ka sööd rohkem. Kui midagi sellist sinuga juhtub, konsulteeri enda arstiga, et leida enda ravimiseks parem alternatiiv.

Sa ei maga piisavalt. Unega kokkuhoidlik olemine ei tee sind ainult väsinumaks, vaid see tõstab ka su söögiisu. Unepuudus mõjutab su kehas teatud hormoone, mistõttu tekib sul tunne, et vajad rohkem toitu.

Sa oled väga stressis. Kui su elus on kiired ajad, võid märgata, et su keha on pehmem kui tavaliselt. Selle põhjuseks on hormoon nimega kortisool, mille tõusu puhul hakkab keha koguma rohkem rasva. Kuna tihtipeale stressiallkaid on keeruline kontrollida, siis tuleb sul endal pingutada, et ise rahulikuks jääda.

Allikas: purewow.com