Aleksandr Vinogradov on Tallinnast pärit šarmantne noormees, kes puutus moemaailmaga esmakordselt kokku neli aastat tagasi. Täna töötab Aleksandr Star System Tallinn direktorina ning omab Tallinna kesklinnas ka “Raw Studio” nimelist fotostuudiot, kirjutab Buduaar.

Moemaailma sattus Aleksandr tänu tublile pealehakkamisele. Kirg fotograafia, moe ja kõige ilusa ning glamuurse vastu oli tal juba ammu. “Minu esimene kokkupuude moemaailmaga oli neli aastat tagasi. Mul on alati olnud kirg fotograafia vastu. Mulle meeldis pildistada inimesi ja nii ma alustasingi – kaamera kätte ja kõike pildistama. Mind tõmbas kogu aeg kõige ilusa ning glamuurse poole – ilusad inimesed, ilusad pildid, mood, kõik, mis selle maailmaga seotud oli. Kuna ma ei teadnud, kust alustada, et jalg moemaailma ukse vahele saada, läksin abi otsima raamatupoodidesse. Lugesin ja vaatasin fotograafide raamatutest pilte ja uurisin, mida nad kirjutanud on. Enamikul neist oli midagi ühist – nad alustasid oma karjääri assistentidena kogenud fotograafide juures.”

Mis teeb modellist tippmodelli? “Kõik teavad, et modellid peavad olema ilusad või omapärased, kindlasti pikka kasvu ja heas vormis. Enamus inimesi aga ei saa aru või ei tea, et see pole kaugeltki kõik, mis vaja on. Juhul, kui modellil pole midagi muud, kui ilus välimus, siis ta jääb märkamatuks. Praegusel ajastul on modelle lihtsalt nii palju. Castingul käib läbi üle saja tüdruku ja kui neil ei ole seda, mida otsib klient, siis päeva lõpus ta isegi ei mäleta neid. Kliendid tahavad näha modelli, kes kiirgab positiivset energiat ja kellel on sarmi. Nad tahavad, et modell inspireeriks neid. On olnud olukordi, kus disainer kasutab modelli oma kollektsiooni inspiratsiooniallikana, sest modell avaldas kliendile nii palju muljet. Seesama modell võib kindel olla, et ta on kaasatud järgmisesse kampaaniapildistamisse ja on bookinud moeshow’d. Modell üksinda ei saa hakkama, tal on vaja tervet tiimi – inimesi, kes tema eest hoolt kannavad ja juhendavad. Hea agent ja hea suhe temaga üks modelli edu valemitest. Tüdrukud, kes arvavad, et saavad ise kõigega hakkama, teevad ainult vigu ja siis imestavad, miks nad ei tööta,” tõdeb Aleksandr, et ülbe suhtumisega modell, kes ennast maailma nabaks peab, ei jõua tänapäeval kaugele.