Kindlalt võib öelda, et valitseb Marni-palavik, kuid nad pole kaugeltki mitte ainukesed – itaalia mood on kuum,” kirjutab H&M Magazine’i kevadnumber. “Kõik kevadised moesuunad viivad Roomasse – võib-olla pigem siiski Milanosse.”

Mõeldes Itaalia peale seondub see kohe moega – mehed hästiistuvates ülikondades, liibuvates mustades kleitides sitsiilia naised,  täiuslikult kaunite lokkidega noormehed, vanemad daamid, kes kannavad fantastilisi aksessuaare – stiil on midagi, mida võib märgata Itaalias igal pool. Hetkel on itaalia mood ülikuum.

Kaduma hakkavad silmatorkavad logod kottidel ja rihmadel. Esile tõusmas on diskreetsem stiil, mida esindavad Bottega Veneta, MaxMara ja Giorgio Armani. Kuid kuhugi pole kadunud ka Itaalia suur armastus värvide ja mustrite vastu, eesotsas Emilio Pucci, Etro ja Marni‘ga.

Viimane Milano’s toimunud moenädal sisaldas endas kõike – vanu traditsioone, käsitööd, ekstsentrilisust, glamuuri… Uued materjalid ja tehnikad andsid uue pöörde daamilikule 50-te aastate stiilile.

Prada “fin shoes”, Valentino madalad punutud sandaalid,  Marni värviküllased liiga suured kõrvarõngad, Gucci laseriga lõigatud nahast narmad ja D&G sallid moeshow finaalis – kõik see kandis endas midagi Itaaliast.

Eelmisel aastal oli H&M disainipartneriks Versace. Nädala pärast tuleb müügile Consuelo Castiglioni kollektsioon, mida iseloomustavad erksad värvid – oranzh, türkoos, erksinine, kuldne – suured mustrid, armsad topid ja kampsunid brokaatpükste juurde, tulbikujulised seelikud. Kõige selle juurde ehted, mis on nagu väikesed skulptuurid – maagiline universum, mis ei sarnane millegi muuga, kuid mida kõik võivad kanda ja armastada.

Loe lisaks:
Galerii! Vaata, kes külastasid Marni H&Mi kollektsiooni esitlust Hollywoodis

Versace for H&M: I am thrilled to be collaborating with H&M and to have the opportunity of reaching their wide audience