Ka siis kui oled motiveeritud ja üritad tervislikult toituda, oled loobunud kommidest, chipsidest ja karastusjookidest, on “lõkse”, mis takistavad kaalust allavõtmist, vahendab ajaleht Aftonbladet.

Alljärgnevalt 20 viga, mille peale alati ei mõelda.

1. Sööd tihti hommiku- ja lõunasöögiks samu toiduaineid. Varieeri oma toidulauda ja lisa ohtralt värvilisi köögivilju!

2. Sööd sageli poe valmistoitu, mis sisaldab liiga palju rasva ja soola. Kord nädalas võib seda teha, lisades juurde erinevaid puu- ja köögivilju.

3. Jood mahla, selle asemel, et süüa puuvilju. Värsked puuviljad sisaldavad palju rohkem vitamiine ja vähem suhkrut kui poemahl. Peale selle tekitab puuvili täiskõhutunde, mahl aga mitte.

4. Sa ei söö kala.  Kalas on palju kasulikke aineid, nagu näiteks Omega-3 rasvhappeid, mis aitavad ära hoida infarkti.

5. Väldid tihti magustoitu ja tunned pärast suurt isu magusa järgi. Aeg-ajalt võib magustoitu süüa. See on kasulikum kui näiteks kord kuus kilo kompvekke korraga ära süüa.

6. Ära väldi rasva! 30% päevasest kalorisisaldusest peab tulema rasvast. Õige rasv õiges koguses on kasulik.

7. Jood enne õhtusööki klaasi veini. Vein alandab veresuhkrut ja tunned end ka pärast söömist näljasena.

8. Sööd korraga liiga suure portsjoni. Just restoranides on portsjonid tihti liiga suured. Telli pool portsjonit terve asemel!

9. Lõunasöögi asemel jood energiajooki. Mõnikord võib seda teha, kuid tavaline toit on organismile parem ja tekitab täiskõhutunde.

10. Arvad, et võid süüa suurtes kogustes, kuna teed trenni. Trenn ei tähenda, et võid süüa ükskõik kui palju, sest sa ei pruugi kõiki kaloreid ära põletada ja kaalulangust ei toimu.

11. Jood liiga vähe vett. Vesi on kasulik.

12. Sööd suhkruvabu maiustusi? Uuri, mida need sisaldavad. Ka suhkruvabad maiused võivad sisaldada palju kaloreid.

13. Ära sea endale liiga kõrgeid eesmärke! Ole õnnelik nende kilode üle, mis sa alla võtad, selle asemel, et olla õnnetu kilode üle, mida sa alla pole võtnud.

14. Sa väldid võid, aga mitte õli. Nii supilusikas võid kui ka õli sisaldavad üle 100 kalori. Õli on kasulikum, kuid üle pingutada ei tasu kummagagi.

15. Ära söö liiga kiiresti. Selleks, et tekiks täiskõhutunne, kulub umbes 20 minutit. Aeglaselt süües märkad kui kõht on täis.

16. Ole ettevaatlik “mahlajookidega”, kuna need sisaldavad vaid suhkrustatud mahla. Vali mahlad, mis sisaldavad 100% puuviljamahla.

17. Lõpeta snäkkide söömine!  Selle asemel söö näiteks kurki või porgandit jogurtidipiga.

18. Sorbeti asemel söö jogurtit. Need sisaldavad küll võrdselt kaloreid, kuid sorbett ei sisalda kaltsiumit, mis on organismile kasulik.

19. Loobu liigsest soustist/kastmest. Restoranis valmistatakse see tihti rasvastest õlidest ja kasutatakse ohtralt võid ning need on oluliselt rasvasemad kui arvata võiks.

20. Liiga vähe kaloreid päevas pole kasulik. Organism vajab vähemalt 1300 kalorit päevas, selleks et normaalselt funktsioneerida. Liiga vähe süües läheb organism üle energia kokkuhoiu rezhiimile ja kaal ei lange.