OHMYGOSSIP — Pastelsed ja nö kommivärvi juuksetoonid on juba mõnda aega moes olnud. Selleks, et juuksed vastavasse tooni saada, tuleb mõned asjad selgeks teha, vahendab Huffington Post.

Pastelset tooni pole juustesse üldse nii lihtne saada, kui arvad. Mõnikord saavutab selle tooni juba ühe juuksurivisiidiga, aga teinekord kulub selleks tunde. Lisaks pole see protseduur odav.
Selleks, et aidata sul otsustada, kas pastell- või kommitoon on sinule mõeldud, kirjutame täpsemalt loomuliku juuksekarva vajadustest.

1. Soovitud juuksetooni on kõige parem saavutada naturaalsel karval
Enne, kui üldse salongi lähed, peaksid teadma, et pastell- ja kommitoon hakkab paremini peale juustele, mida pole enne kunagi värvitud. Paljudel juhtudel tuleb esimeseks sammuks oma juukseid helendada, et heleroosad, lillad, sinised ja rohelised toonid üldse peale hakkaksid. Naturaalset juuksekarva on tunduvalt lihtsam helendada, kui juba eelnevalt värvitud juukseid.

https://www.instagram.com/p/BvxDOPHAkE0/

2. Kõikidele juuksetüüpidele on võimalik saavutada mingit sorti vikerkaaretoon, aga lokkis juuksed on kõige suurem väljakutse
Lokkis juuste puhul võib tekkida üleblondeerimine kergemini, mis omakorda viib juuste kuivuseni. “Ma soovitan inimestel teostada värve konkreetsetesse kohtadesse, kui üle kogu pea,” ütleb juuksevärvi spetsialist Caitlin Ford.

3. Protsess võib kesta kogu päeva
Tulemused on varieeruvad, aga on võimalik, et soovitud tulemust ei saavuta ühe salongi külastusega. Protsess venib pikemaks, kui sul on tumedad juuksed, sest helendamine võtab rohkem aega. Ford ütleb, et tal on juuste helendamine võtnud aega isegi üle 6 tunni, sõltuvalt juuste pikkusest, seisukorrast ja värvist.

4. Värvid hajuvad kiiresti
See käib kõige rohkem pastelsete toonide kohta. Pastelltoon on kergem versioon tugevast toonist, mistõttu kulub samuti kiiremini. Pastelsed toonid hakkavad juba esimese pesuga vaikselt maha kuluma. Enamasti kestavad sellised toonid 6-8 nädalat, sõltuvalt, kui tihti juukseid pesta. Näiteks roosad toonid kuluvad kiiremini, kui sinised. Sinised kipuvad muutuma rohekas-kollakaks. Sinist tooni ongi juustest kõige keerulisem välja saada. Roosad ja lillakad toonid seevastu kuluvad kenasti tagasi blondiks.

https://www.instagram.com/p/BwBwTgOgG3O/

5. Kulukas teostus
Hinnad on muidugi varieeruvad, sõltuvalt salongist, toodetest ja protsessi kulgemisest.

6. Juuksehooldus on vajalik
Kui plaanid oma juuksed kommitooni värvida, ole valmis, et tooni tuleb tihti uuendada, et alati värske välja näha. Hooldust soovitatakse teostada iga 4-6 nädala tagant. Kodune juuste niisutamine on ülimalt oluline. Kui oled juuste värvimisele palju raha kulutanud, tasub neid hiljem profitoodetega edasi hooldada, et tulemus maksimaalselt kaunina säiliks. Juuste tervis ja ilu saab alguse peanahast. Elisheva & Shoshana “Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei” on üli tõhus peanahahooldustoode inimestele, kes kannatavad peanaha probleemide käes (kõõm, juuste väljalangemine, psoriaas, dermatiit, seborroiline ekseem, sügelus, peaseen, vms.). Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei eemaldab peanahalt sinna ladestunud kaltsiumisoolad, mis pidurdavad juuksekarvade ainevahetust ja peanaha hapnikuga varustamist. Sprei imendub peanahale pihustades ülikiiresti, rakkudesse jõudmiseks kulub 5-15 sekundit. 10 pihustuses on 100 mg (28% RDA). Hea toode sulle, kes oled aastaid oma juukseid rikkunud ning nüüd soovid looduslikul teel neid tõhusalt ravida.

https://www.instagram.com/p/BwBaN8IAaFK/

7. Väldi kuuma vett ja sirgendajat/koolutajat/fööni
Selleks, et juuksetoon võimalikult kaua säiliks, tasub juukseid pesta pigem jaheda veega. Eriti veel, kui juuksur on teostanud sulle hajutatud üleminekuga stiili. Kuum vesi on tõeline kurjajuur – juuksetoon võib kõik üheks valguda. Proovi juukseid ühes nädalas pesta maksimum 2x.

8. Tagasi naturaalse tooni juurde minek on hoopis teine lugu
Jutt käib nende kohta, kelle naturaalne toon on pigem tume. Kui on soov heledast uuesti tumedaks saada, peab juuksur pigmendi taastama, mis helendamisega ära võeti. Esimene protseduur võib alati näida ehmatav, ent see pole lõplik. Toon võib näida oranžikas ja suisa laiguline. Iga korraga tuleb lisada uusi kihte, et värvil oleks kusagile kinnituda. Blondi tooni puhul on lihtne – oota lihtsalt, kuni värv ära kulub ja korras!

https://www.instagram.com/p/BwAjMgchQ9P/

9. Jäta töö professionaalidele
Pähejäetava maski kasutamine on loomulikult lihtne ka koduses keskkonnas, aga helendamine jäägu professionaalidele. Kõik, mis on seotud koduse juuste blondeerimisega, on väga halb mõte! Mine lihtsalt kasvõi Youtube´i ja otsi sealt ebaõnnestunud blondeerimise videosid.

 

Avafoto: Pexels/Anastasiya Lobanovskaya

Loe lisaks:
VAATA, MIDA JUUKSEVÄRV sinu iseloomu kohta paljastab

Loe, mida Eestis elavad mehed tegelikult naise juures vaatavad ja hindavad!

Ilusate kulmude saladus