OHMYGOSSIP — Võid küll soovida, aga kahjuks pole sinu teksapüksid igavesti kestvad. Küll aga saad teha teadlikke valikuid, millega nende eluiga pikendada. Kvaliteetsed teksapüksid võivad maksta korraliku summa, mistõttu eeldad, et need ka kauem kestaksid, aga ei kesta, kui nende eest valesti hoolt kannad, vahendab Marie Claire.

Siin on 6 tegevust, millega võid oma teksapükste eluiga lühendada või lausa pöördumatult ära rikkuda:

1. Pesed pükse liiga tihti
Eksperdid räägivad, et uusi teksaseid ei tohiks pesta esimesed 4-6 kuud. Sellele järgneval ajal võib neid samuti ainult harva pesta. Tundub ebameeldiv? Pane teksad bakterite hävitamiseks sügavkülma.

2. Teksapükste suurus on vale
Lõhki rebitud teksad võivad olla trendikad, aga nad ei sobi tööleminekuks. Samuti tasub valida endale õige pikkusega teksad ja vajadusel neid lasta õmblejal lühemaks kärpida, kui liiga pikad. Kehvasti istuvad teksapüksid võivad maha vajuda, liiga kitsad puruks rebeneda või põlvedest välja venida.

3. Pesed teksaseid masinaga
Masinpesu võib värvi kulutada ning materjali välja venitada. Teksad peavad kauem vastu, kui pesed neid käsitsi. Kui sul viitsimist ei jagu ja ikkagi masinasse viskad, pea meeles, et mida uuemad teksad, seda hellemat programmi nad vajavad. Samuti jälgi, et temperatuur oleks pigem külmapoolne.

4. Kuivatad neid kuivatis
Kuivati kahjustab pükste kiudu, mistõttu oleks neil parem loomulikus õhus kuivada lasta.

5. Säilitad neid valesti
Selle asemel, et riputad teksad kappi või jätad pesukorvile vedelema, lapi nad kokku.

6. Paned asju taskusse
Pea igaühel on taskus telefon, bussikaart või huuleläige. Kui asju tihti taskusse panna, venib kangas välja ja jääb tasku kohalt kotti.

Avafoto: Pexels/Mica Asato

Loe lisaks:
Kumb riietus pakub miinuskraadidega rohkem soojust, kas teksad või seelik ja sukkpüksid?

Mida mehed õigupoolest arvavad kõrge pihaga teksadest? 8 meest avaldavad arvamust