OHMYGOSSIP — Kulmukarvade kitkumine pole just kellegi meelistegevus. Teinekord võib see ilurituaal olla niivõrd valus, et silmadest hakkab vett tulema ja tekib tunne tegevus pooleli jätta, vahendab Good Housekeeping.

Aga mis siis, kui sul on hoopis valed võtted kitkumiseks?
All on 5 nippi, kuidas kulmude kitkumine valutumalt ja meeldivalt kulgeks:

1. Kitku peale dušši all käimist
Sama reegel kehtib tegelikult ka jalakarvade eemaldamise kohta. Soe vesi avab karvafolliikulid ja karv eemaldub kerge vaevaga. Kui dušši alla pole plaanis minna, võid sama tulemuse saavutada ka kuuma veega niisutatud lapiga. Aseta väljaväänatud lapp 1-2 minutiks kulmupiirkonnale ja seejärel kitku karvad.

2. Kasuta uusi pinsette
Kui pinsetid on juba kulunud, neid on raske kokku suruda või hoopistükis roostetavad, on aeg äraviskamiseks ja uue soetamiseks. Vanade pinsettide vahele ei taha karv hästi püsima jääda ja võib juhtuda, et napsad hoopis kogemata nahast kinni.

3. Haara kinni juure lähedalt ja tõmba kasvu suunas
Nii ebamugav, kui karvade kitkumine ka tundub, on veel jubedam ühte ja sama karva mitu korda sikutada. Kui võtad kinni ebasobivast kohast või tõmbad hoopis vales suunas, võib karv katkeda ja pead sama karvaga veelkord tegelema. Selle asemel suuna pinsetid kohe alguses juure lähedale ja tõmba karv kasvusuunas välja.

4. Mida vähem, seda parem
Kui kulm on hakanud juba kuju võtma, võib innustusest liiga hoogu minna. Targem on säästa aega, hoida kokku valu arvelt ja piirduda võimalikult vähese, aga piisava kitkumisega.

5. Kasuta naha rahustamiseks aaloed
Kui nahk on peale karvade kitkumist ärritunud, tasub sinna määrida veidike aaloe geeli. See on hea viis nahka jahutada, kui see on karvade eemaldamise tõttu ärritunud.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP