OHMYGOSSIP — Tööintervjuule minnes annab enne käepigistust kõige esimese mulje see, millise väljanägemisega oled. Kui kannad ebamugavaid rõivaid ja jalatseid, võid kindel olla, et see enesetunne kiirgab sinu kehahoiakust kohe välja.

Kuigi tööotsimise juures pole olulisemaks aspektiks väljanägemine, on esimene mulje tõesti oluline. Võid kindel olla, et sinu riietus aitab töökoha saamisele tublisti kaasa. “Riietumine on märksa olulisem, kui inimesed arvavad. Enne, kui oled jõudnud oma suu avada, paljastab rõivastus sinu kohta infot, kellega tegu,” ütleb Katherine Power moeajakirjast Who What Wear.

Ajakiri on kokku pannud 5 olulisemat soovitust, mida rõiva valiku puhul silmas pidada:

1. Hoolitsetud stiil on parim stiil
Enesekindlus on asi, mida tuleb tööintervjuul rõhutada – ka rõivaste valikul. Ära siis paista välja sellisena, et peaksid oma väljanägemise pärast vabandust paluma. Kanna oma rõivaid uhkusega.

2. Vali sobiv üleriie
Võib juhtuda, et kohtud intervjueerijaga juba varem, kui oled jõudnud üleriided nagisse riputada. Ole kindel, et ka üleriided on esinduslikud ja puhtad.

3. 80% klassikat ja 20% oma loomingut
Hoolitsetud ja klassikaline väljanägemine saab alati positiivse hinnangu osaks. Aga et meelde jääda, võib su stiili juurde kuuluda veidike ka omapära. 20% välimusest võiks vabalt olla midagi sellist, millest kiirgaks välja sinu personaalsust ja unikaalsust. Oletame, et riietud klassikalisse kostüümi, aga lisad juurde vinged kingad, käekoti või ehted.

4. Vali rõivad vastavalt soovitud tööle
Selgita enda jaoks välja, milline atmosfäär võiks töökohal olla. Kui töökoht on tuntud oma lõõgastumise ja sära poolest, ei pruugi sa halli kostüümiga kuidagi silma jääda. Vali kapist midagi säravat ja värsket hulka.

5. Mugavad jalanõud
Intervjuule pole soovitatav komberdada kohale liiga kõrgete kingadega. Vali pigem madalad jalanõud, millega paistab välja sinu hea rüht ja saad vabalt kaasa teha ringkäigu, kui selleks võimalus antakse.

Avafoto: OHMYGOSSIP