OHMYGOSSIP — Puberteediiga on teismeliste tüdrukute elus revolutsiooniline aeg ja ka emad saavad sellest oma osa. Teismeline neiu võib olla rõõmu, armastust ja õnne toov, aga teisest küljest ka vihale ajav ja ärritav, vahendab Huffington Post.

Alla on loetletud 6 asja, mida vaid teismelise tüdruku ema mõistab:

1. Nad on pigem noored naised, kui väikesed tüdrukud – välja arvatud hetkedel, kui nad seda ei ole
Pole päris kindel, kes ta siis õigupoolest on: noor naine, kes tantsis hilisõhtuni vanaaegse kleidiga või väikene tüdruk, kes itsitas teleri ees multikaid vaadates? Abivalmis tütar, kes abistas toitu valmistada pööritab järgmisel hetkel mittesobivate rõivaste peale silmi. Tujukõikumised on märkimisväärsed ja see kõik võib toimuda lühikese aja jooksul.

2. Targem on suletud uks jätta suletuks
Võib olla, et mitu aastat on see toiminud, kui terve pere veedab koos õhtust aega teleri ees ja samal ajal lahendatakse koolitükke. Need ajad siiski muutuvad. Kui tüdruk jõuab teismeikka, hakkab ta rohkem olema oma toas, suletud ukse taga. Alguses võib see tunduda pahana, aga peagi õpib ka ema, et see pole täiskasvanuks saamise teel takistus, vaid vajalik osa sellest.

3. Emad ei pea koguaeg kõike parandama ja nad ei peaks seda koguaeg ka üritama
Emadel on instinktiivne soov kaitsta ja kasvatada, aga nad ei saa oma tütarde jaoks kõike ära teha. Idee on õpetada tütart tegema ise arukaid valikuid.

4. Kui ta ei maga, siis ta räägib oma sõpradega. Kui magab, siis järelikult ta ei räägi oma sõpradega
Sõbrad on teismeliste maailmas olulised ja neile avaldatakse kõik mured ning rõõmud. Võib tunduda, et tütar magab kenasti, aga tegelikult chatib ta sõpradega ja see on täiesti normaalne.

5. Hormoonid möllavad
Tasub meeles pidada, et uksepaugutamisi ja karjumisi kahetsetakse hiljem – see on hormoonidest tingitud. Targem on lihtsalt ruumi anda.

6. Teismeline võib sind ühel hetkel armastada ja siis järgmisel juba vihata
Võib raske olla uskuda, et ühel hetkel kutsub ta sind hellitavalt emmeks ja juba järgmisel hetkel mõne inetu nimetusega, kuna sa väidetavalt ei mõista teda. Nagu juba ülevalpool kirjutatud, siis meeleolu võib tugevasti kõikuda.

Lõppkokkuvõttes võib öelda, et mis iganes ka poleks, emad suhtuvad tütardesse siiski alati ühtemoodi. Oluline on suhelda, taktitundeliselt läheneda, et säilitada häid ema-tütre suhteid.

Avafoto: PantherMedia/Renaud Philippe