OHMYGOSSIP – Kui sa oled väsinud pidevalt katsetamast uusi näohooldustooteid, mis ei anna lubatud tulemust või pead lihtsalt ideaalse naha saavutamiseks kasutama alati peitepulka, jumestuskreemi ja puudrit, siis on viimane aeg, et teha muudatusi enda toidulaual. Loe, milliseid toiduained peaksid sa sööma, et saada terve jume.

Tomatid sisaldavad rohkelt lükopeeni, mida leidub eriti palju just küpsetatud tomatites. Lükopeen on tuntud, sest ta kaitseb nahka kahjustavate UV-kiirte eest ning peatab vananemist. Ei ole vahet, kas sa sööd üliküpset tomatit või alles valmivat tomatit – mõju tervisele ja nahale on sama hea. Mõned uuringud on isegi näidanud, et tomatid, mis ei ole täielikult küpsed, tagavad isegi parema kaitse.

Lõhe on rikas omega-3 rasvhapete poolest. Omega-3 aitab hoida nahka niisutatu ja ebapuhtusteta. Omega-3 rasvhappeid leidub rohkem kalades, kes on püütud pärisloodusest, kui nendes, kes on üles kasvanud kalafarmides. Lõhes on rikkalikult ka seleeni ja D-vitamiini, mis mõlemad kaitsevad nahka kahjustuste eest.

Kiivide regulaarne söömine teeb naha siledaks, pinguldatuks ja säravaks. Nendes puuviljades on rohkelt C- ja E-vitamiini ning nagu ka tomatiteski, leidub nendes lükopeeni. Mõned uuringud on näidanud, et kiivi koorega söömine on ülikasulik.

Kõrvitsaseemneid võib lausa lugeda üheks supertoiduks. Neil on ülimalt palju kasulikke omadusi – muuhulgas hoiavad need tänu A-vitamiinile naha särava ja siledana, ennetavad tänu C-vitamiinile päikesekahjustust ja uuendavad naharakke, et hoida nahka noorena. Kõrvitsaseemned on suurepärased eriti rasuse naha puhul.

Avokaados on palju häid rasvu, mis teeb sellest ühe tervislikuima toiduaine, mida üldse süüa. Rikkalikult on avokaadodes omega-3 rasvhappeid ning A-, C- ja E-vitamiini. Sagedase avokaadode söömise tagajärjel on võimalik saavutada ühtlane jume ning niisutatud ja särav nahk.

Porgandid on veel ühed maitsvad toiduained, millel on nahka kaitsevad omadused. Need aitavad nahal võidelda kahjulike päikesekiirtega ja sealjuures parandavad ka juba tekkinud kahju. A-vitamiini on porgandites vägagi palju ja tänu sellele aitab porgandite söömine turgutada immuunsüsteemi ja uuendada naharakke.


Avafoto: ©OHMYGOSSIP
Allikas: poutandabout.com