OHMYGOSSIP – Toidupakenditel on kaks kuupäeva mida jälgida – kõlblik kuni ja parem enne. Need kuupäevad võivad osutuda totaalselt valeks. Paljudel juhtudel läheb toidukraam raisku, kuna tarbija viskab need kuupäeva kukkudes minema. Tegelikult ei ole mõne toidu söömine ka peale aegumiskuupäeva ohtlik. Mõned toitained ei aegu iial, vahendab Huffington Post.

1) Mesi
Mesi võib aja möödudes muuta värvi ja muutuda kristalseks, kuid see on siiski söögikõlblik.
Ava purgi kaas ja aseta purk sooja vette, sega kuni mesi on jälle selge.

2) Riis
Hoia riisipakk ilusti suletuna. Riis seal sees säilib sama hea, kui päeval, mil ta ostsid.
Sama ei kehti pruuni riisi kohta. Kõrgema õli sisalduse pärast tuleks pruuni riisi tarbides kinnipidada “kõlblik kuni” kuupäevast.

3) Äädikas
Ka äädikas ei aegu. Seda võib majapidamisse julgelt koguda. Lisaks marinaadidele ja kastmetele on äädikas ka hea abimees koristustöödel.

4) Vanilliekstrakt
Õige vanilliektrakt on valmistatud alkoholist, seega säilib selle maitse värskena.

5) Sool
Nii peen- kui ka jämesoola maitse aastatega ei muutu.

6) Maisitärklis
Hoia maisitärklis suletuna ja jahedas. Seda toiduainet kulub tõenäoliselt väga vähe, seega on hea, et see säilib kuni ta lõpuks otsa saab.

7) Suhkur
Suhkru puhul ei ole muret, et see aeguks. Hoia suhkur suletuna, et vältida kokkupuudet niiskusega, mis muudab suhkur kõvaks kamakaks.

8) Kange alkohol
Kange alkoholi hävitamisega ei ole sugugi kiiret. Alkohol võib ajamöödudes küll kaotada veidike aroomis, kuid on siiski täiesti kõlbulik.

9) Kuivatatud oad
Aastaid seisnud ubade keetmine võtab küll rohkem aega, kuid nende toiteväärtus on endiselt sama.

10) Lahustuv kohv
Lahustuv kohv säilib sügavkülmas igavesti.

11) Vahtrasiirup
Just nagu lahustuv kohv, säilib ka vahtrasiirup sügavkülmas just selle ajani, mil ta ära tarbitakse.

Avafoto: OHMYGOSSIP