Ujuja Triin Aljand (25) oli hiljuti lõppenud ujumise EM-il Budapestis edukaim Eesti Koondise liige. Kohe avapäeval pääses ta 50 meetri liblikujumises poolfinaali, kus sai lõpuks 5. koha. Lisaks sai ta 100 meetri liblikujumises 13. ning 50 meetri vabaujumises 7. koha – viimases püstitas ta poolfinaalis 25,12ga ka Eesti rekordi. Ujumisega on tegelenud Triin terve elu ja ilmselt sai ta ujumispisiku kodust, tema isa Riho Aljand on ujumistreener ning vend Martti Aljand on Euroopa tasemel tippujuja.

Ujumise kõrvalt on sõbralik ja hakkaja neiu lõpetanud Texase A&M ülikoolis turismi ja hotellimajanduse eriala, mida Triin pidas endale sobilikuks, kuna reisib treeningute ning võistluste tõttu palju.

Kuidas jäite rahule Budapestis saadud tulemustega, kas need vastasid teie ootustele või tulid üllatusena?
Jäin tulemustega rahule, minu eesmärk oligi liblikujumises finaali pääseda – see aga, et pääsesin finaali ka kroolis, tuli pisut üllatusena.

Põdesite mõni aeg tagasi rasket haigust, mille tõttu pidite kuuks ajaks treeningutest loobuma, kas te arvate, et see võis kuidagi mõjutada teie tulemusi Budapestis?
Ilmselt mitte, haigust põdesin veebruaris ja õnneks oli EM augustis, seega oli mul piisavalt aega taastumiseks.

Mitu tundi päevas te treenite, kas teete ka mingeid muid treeninguid peale ujumise?
Kaks korda kaks tundi on pävas ujumist ning lisaks kaks korda üks tund näiteks jõusaali või jooksmist. Teeme ka sõudmist ning pilatest, sest lihased vajavad erinevaid treeninguid ning ka endal on vaheldusrikkam.

Te olete õppinud turismi ja hotellimajandust, millest selline valik, see pole ju kuidagi spordiga seotud?
Algul tahtsin minna ärindust õppima, siis kaalusin psühholoogiat, siis aga istusin maha ja mõtlesin paar tundi ning valisin turismi ja hotellimajanduse, kuna see tuleb mulle, kui tihedale reisijale, kasuks.

Kas mõtlete ujumist kunagi välja vahetada turisminduse vastu, asudes selles valdkonnas tööle?
Jah, võimalik küll, et kunagi asun selles valdkonnas tööle.

Öelge paari sõnaga kuidas on möödunud teie suvi?
Treenides ning reisides, olin Sloveenias, Prantsusmaal ning vahetult enne Budapesti minekut Itaalias.

Millega tegelete vabal ajal?
Vaba aega on vähe, aga mulle meeldivad sellised tavalised tegevused nagu lugemine, kinos käimine, sõpradega aja veetmine, aramstan ka rannavõrkpalli.

Te reisite väga palju, kus on teie praegune nö kodu? Mis on reisimise plussid ja miinused ?
Praegu mul otseselt kodu polegi (naerdes- toim.), algul jään Eestisse ja treenin siin. Miinuseks on kindlasti see, et tunnen puudust oma perekonnast ja sõpradest. Plussiks on see, et näed maailma, õpid tundma uusi kultuure jne. Baasis olles püüame alati võiamlikult palju ringi käia ja tutvuda linnaga.

Millised plaanid on teil sügiseks/talveks?
Jätkan treeningutega, et valmistuda tulevasteks võistlusteks – novembris on Euroopa meistrivõistlused ja detsembris Maailma meistrivõistlused.

[ot-gallery url=”gallery/tippujuja-triin-aljand-gossip-ee-le-j%c3%a4tkan-treenigutega-et-valmistuda-tulevasteks-v%c3%b5istlusteks”]