Eile asusid 100000.- krooni ja parima selgeltnägija tiitli nimel võistlusse kolm finalisti – Sergei, Tarmo ja Kristi, kellest ükski ei suutnud ära lahendada ühtegi neile antud ülesannet. Finaali oli võimalus pääseda “musta hobuse voorus” ka ühel varem välja langenul, kuid ka nendest, ei suutnud lahendada keegi ülesannet.

Finaali žüriis olid näitlejad Kalju Komissarov ja Merle Jääger, politseiekspert Andres Anvelt, teadlane Hardo Aasmäe ning poliitik Evelyn Sepp.

Esimene ülesanne:
Musta hobuse voor varem saatest välja langenutele
Selle vooru ülesandeks oli leida 13 karbi seast see, millesse žürii peitis inimese pealuu. “See oli minu bitchilik otsus panna number, mida inimesed kõige vähem valivad,” naeris punapäine  Merle Jääger ning teatas kavalalt, et number nelja ei pakuta kunagi! Kuigi selles vooru anti võimalus ühele varem väljalangenule saatesse naasta, ei arvanud keegi õigesti ning seega jätkasid finaalkoha eest võistlemist endiselt vaid Kristi, Tarmo ja Sergei.

Teine ülesanne:
Viie naise seast tuli tuvastada, milline naine on rase
Haiglaõde võttis viielt naiselt vereproovid, et selgitada, kelle veres leidub rasedust näitav hormoon. Üks viiest naisest oli rase. Kes, seda ei teadnud ka žürii. Ülesannet ei lahendanud õigesti ükski finalist. Tarmo ja Kristi pakkusid küll ühte ja sama naist, kuid too ei olnud sugugi rase.

Kolmas ülesanne:

Tuli istuda seljaga ekraani poole ja kirjeldada mida videos näidatakse
Näidati videot rõõmsast Dalai-laamast ning kõnet pidavast Adolf Hitlerist. Taas ei suutnud keegi tuvastada, mida ekraanil näidatakse. Näitleja Kalju Komissaarov oli žüriiliikmetest kõige emotsionaalsem ning teatas, et kõik saavad nulli ja et võitu ei vääri neist keegi. “Kõik võivad niimoodi huupi pakkuda ja sellist juttu võib iga inimese kohta rääkida,” teatas saate venimisest juba närviliseks muutunud Komissaarov. Ka Andres Anvelt leidis, et see voor ei viinud ühegi inimese tuvastamiseni ning seega oli samuti täielik läbikukkumine.

Neljas ülesanne:
Saatejuht Urmas Eero lasi endalt verd võtta ning finalistid pidid arvama, millisesse klaasi on joogile lisaks verd pandud

Viie klaasi hulgast tuli ära tunda millisesse on segatud saatejuht Urmas Eero verd. Oma valikus tuli olla nõnda kindel, et julgeks sõõmu võtta kõrvalklaasist. Kristi valis number nelja ja julges maitsta jooki klaasist number kolm. Tarmo valis number kolme ja võttis sõõmu klaasit number üks. Sergei valis klaasi number üks ja võttis tilgakese Kristi valitud pokaalist number neli. Veri oli pokaalis number viis, mida ei pakkunud taaskord keegi.

Viies ülesanne:
Tuli tunnetada milline muld pärineb surnuaiast

Lisaülesandes olikolmteist kaussi, mis olid täidetud erinevatest kohtadest kogutud mullaga. Üks muldadest oli toodud surnuaiast. Finalistid pakkuside kausse number “3”, “6” ja “9”. Keegi ei osutanud õigele mullale. Õige oli number “10”.

Sellel aastal võitjat välja ei kuulutatud. Samuti ebaõnnestus eelmise aasta võitja Nastja ennustus ning auhinnaraha 100 000 krooni otsustati annetada hoopis heategevuseks liikumispuudega lastele.

[ot-gallery url=”gallery/selgeltn%c3%a4gijate-tuleproovi-finaalis-p%c3%b5rusid-k%c3%b5ik-selgeltn%c3%a4gijad-vaata-mis-saates-toimus”]