Neil, kes ütlevad, et U.D.O. näol on tegemist vanade ja väsinud rokipeerudega, võiks sama hästi keele suust ära lõigata, sest tegemist on sulaselge valega. Kokku 12 stuudioalbumit üllitanud U.D.O. on praegu rohkem pauerit täis kui kunagi varem ja selle käegakatsutavaks tõestuseks on nende viimane kauamängiv “Dominator”, mis nägi ilmavalgust 2009. aasta 21. augustil.

18. novembril 2009 klubis Rock Café toimuma pidanud heavy-metal legendi U.D.O. (Ger) kontsert lükkus bändi isiklike põhjuste tõttu edasi 1. veebruari peale, mil on jätkumas “Dominatori” Euroopa tuur. Uuele kuupäevale kehtivad kõik ärajäänud kontserdile ostetud piletid.

1987. aastast alates heavy-metali fänne hullutava U.D.O. põhinina, miniatuurne Udo Dirkschneider on tõeline metali-ikoon, kelle tegemisi jälgivad põnevusega sajad tuhanded, kui mitte miljonid muusikasõbrad. Udo nimi kerkis metalimaailmas esiplaanile juba 1970. aastate alguses, kui tema eestvedamisel loodi legendaarne Saksa grupeering Accept, kust ta selle kõrgaegadel skandaalselt lahkus, et luua stiililt sarnane, kuid siiski täiesti uus bänd – U.D.O.

Neil, kes ütlevad, et U.D.O. näol on tegemist vanade ja väsinud rokipeerudega, võiks samahästi keele suust ära lõigata, sest tegemist on sulaselge valega. Kokku 12 stuudioalbumit üllitanud U.D.O. on praegu rohkem pauerit täis kui kunagi varem ja selle käegakatsutavaks tõestuseks on nende viimane kauamängiv “Dominator”, mis nägi ilmavalgust 21. augustil. Ühest küljest on “Dominator” meeldivalt traditsiooniline U.D.O. album – just see, mida fännid ootavad ja tahavad. Teisest küljest kompab see album moodsa helimaailma aladel ja kasutab ära selle tehnoloogilisi võimalusi, jäädes siiski truuks oma ainulaadsele kõlale. “Dominator” on album, mis kergitab U.D.O. viiemiljonilist plaadimüüginumbrit kindlasti veel märgatavalt.

U.D.O. kontsert on kohustuslik kõigile muusikasõpradele, kes on üles kasvanud Accepti lugude “Metal Heart” ja “Balls to the Walls” saatel, sest siiani pole need lood puudunud U.D.O. kontsertrepertuaarist.

Vaata lisaks: http://www.udo-online.de

 

 

 

[ot-gallery url=”gallery/metalmuusika-ikoon-udo-dirkschneider-esineb-eestis”]