Ajakirjanik ja kirjanik Lii Unt on aastaid elanud Indias ning selle aja jooksul palju ennast vaimselt ja emotsionaalselt otsinud, arendanud ning proovile pannud. Hiljuti ilmus tema sulest raamat “Illusioonimeistrid”, mis on järg tema raamatule “Parim näitleja linnas”. Mõlemad raamatud on neile, keda on vähemalt korra mõte Indiast ja vaimsetest rännakutest peibutanud. “Kohtumine tundmatuga nõuab kohutavalt palju julgust, mitte niivõrd erilisi võimeid,” räägib Lii Unt Gossip.ee rubriigile “Horoskoop” ning rõhutab, et tema usub endasse.

Mis tähtkujust te olete? Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib teie iseloomuga?
Kalad. Lapsena esimest korda horoskoopi käes hoides lugesin erutusest värisevana: „Kalade minevik pole puhas”. See tundus nii ohtlik ja romantiline. Täna võin öelda, et mul on tõesti alati olnud vastikuid väikesi saladusi. Aga äkki on teistel ka?

Kas olete astroloogia vastu ka suuremat huvi tundnud, uurinud näiteks enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.?

Indias, kus ma elan, põhineb kogu elu astroloogial. Indialaste meelest ei usu lääne inimesed üldse horoskoope ja neil on õigus, sest meie pealiskaudset ja meelelahutuslikku suhtumist ei saagi India mõistes astroloogiaks lugeda.

Kas ja kui palju te tähemärkidesse ja horoskoopidesse üldse usute? Kas loete näiteks lehesabadest päevaennustusi, uurite naisteajakirjadest suhtehoroskoope, enne suuremaid ettevõtmisi vaatate taevamärke jne?
Horoskoobid pole ainult astroloogia, suurem on nende psühholoogiline toime. Ma ei taha, et mingi lehesaba sekkuks minu ellu ja hakkaks mu alateadvust juhtima. Olen Dalai Laamaga ühte meelt – kui horoskoop ei suuda kindlaks teha surmapäeva, siis pole teda vaja ka elu asju otsustama.

Kuidas klapib teie tähtkuju teie lähedaste tähemärkidega? On teil mõni eluline näide stiilis „täpselt nagu horoskoobis!“

Kõik horoskoobid ütlevad, et Kaladele sobiv partner on Vähk või Skorpion. Kõik mehed minu elus on olnud Kaljukitsed või Sõnnid. Kaljukitsedega on mul hästi läinud, Sõnnidega kehvasti. Siin on oma järjepidavus, tuleb tunnistada.

Mida arvate ennustajatest? Kas olete ise kunagi nende juures käinud?
Kord käisin koos raseda sõbrannaga ennustaja juures, kes ütles, et sõbranna laps sureb kohe peale sünnitust ja mees jätab ta maha. Imestasin, kui sõbranna suundus kohe pärast seda beebipoodi, et titeasju osta. Laps elab kenasti ja mees kah.

Kas usute saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda teie?
Ma usun iseendasse. Sest see on ainus aparaat, millega saan võtta kontakti universumi ürgjõududega. 
 
Kas olete kunagi tundnud, et teil on erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesite, tajute vaime.
Erilised võimed on meil kõigil olemas, selles pole midagi erilist. Tavaliselt on vaid müra liiga suur, et oma sisehäält kuulda. Ma kasutan oraaklina oma südant – keskendun südamele ja küsin, kuidas üks või teine asi laheneb. Vastus on alati täpne, kui emotsioonid ei kaldu liialt ühele poole. Kui sa tahad üht tulemust nii kangesti, et pole valmis arvestama teiste võimalustega, siis maagia ei toimi. Kohtumine tundmatuga nõuab kohutavalt palju julgust, mitte niivõrd erilisi võimeid.

 

Loe lisaks:
KALAD (20.veebruar – 20. märts)

Kalade tähtkuju all sündinud on salapärased, peene intuitsiooniga, kuid need iseloomujooned ja ülipeen, tundlik iseloom raskendavad selle tähtkuju all sündinutel edasijõudmist materiaalses maailmas. Neil on fantaasia hästi arenenud ja huvi kõige müstilise vastu hästi suur. Neptuun annab neile pidevad kontrastid – rahutuse ja sisemise võitluse. Jupiter aga tarkuse ja õnneliku saatuse. Kuid selle planeetide vastuolu tõttu kannatavad Kalade tähtkuju all sündinud teravate hingepiinade, rahutuse ja tusa all.

Tihti puudub neil selge pilk eluvõitluseks ja nad lasevad mööda palju soodsaid juhuseid. Kalade tähtkuju all sündinud on kahtlejad, umbusklikud, tagasihoidlikud ja ei leia tihti kooskõla ümbrusega. Ka on nad liiga pehme ja järeleandliku iseloomuga, kuid siiski skeptilised tänu oma umbusule ümbritseva vastu. Neil on instinktid arenenud loogikast tugevamini ja nad võivad üllatada oma lühinägelikkusega, kuid alati ei ole neil omal arusaamist oma võimetes ja nad arvavad selle tulenevat oma mõistusest.

Selle tähtkuju all sündinud armastavad mugavust, on külalislahked ja kaastundlikud, kuid viimast omadust paiskavad nad liialt ja neid kasutatakse seetõttu üsnagi tihti kurjasti ära teiste poolt, kes seljataga nende kaastundlikkuse üle irvitavad. Nendel on raske leida sõpru ja mõttekaaslasi. Kui kalade tähtkuju all sündinu elu kujuneb lapsepõlvest alates normaalselt, jäävad nad siiraiks ja südamlikeks, muidu skeptikuiks.

Majanduslikult saavad Kalade tähtkuju all sündinud heale järjele ainult oma vaeva ja usinusega. Armastuse suhtes elavad nad läbi palju pettumusi ja nende abielud on väga harva õnnelikud. See on humanistide tähtkuju, filosoofide ja sotsioloogide märk. Võivad väga edukalt töötada teaduse alal, kuna neil on hea mälu. Võivad saada headeks kunstnikeks, muusikuteks, skulptoriteks.

Selle märgi all sündinud naised omavad alati eredalt väljenduvat individuaalsust, kalduvust ekstravagantsusele. Nende tervis ja meeleolu sõltuvad kuu faasidest. Täiskuu ajal on väsinud, apaatsed, kurdavad haiguste üle. Kalade tähtkuju all sündinud naiste minevik on harva puhas, kuid neist võivad saada head naised ja emad, tänu nende paindlikule ja kohanemisvõimelisele iseloomule.

Kuulsad Kalad läbi ajaloo: Edward Albee, Harry Belafonte, Elizabeth Browning, Luther Burbank, Enrico Caruso, Frederic Chopin, Grover Cleveland, Albert Einstein, Jackie Gleason, Händel, Rex Harrison, Ben Hecht, Victor Hugo, Ted Kennedy, Gordon MacRae, James Madison, Michelangelo, Zero Mostel, Vatslav Ni?inski, Rudolf Nurejev, Auguste Renoir, Rimski-Korsakov, David Sarnoff, Dinah Shore, Krahv Snowden, Svetlana Allilujeva, John Steinbeck, Elizabeth Taylor, Earl Warren, George Washington

Astroloogilise lähenemise järgi on kalade tähtkuju sodiaagi viimane, sümboliseerides surma ja aasta- kui ka eluringi lõppu.

Sümbol: Kaks vastassuunas ujuvat kala, sümboliseerivad kalade võimalusi, tõusta tippu või langeda põhja.
Valitsejad: Jupiter, Neptuun
Omadus: Muutuv
Element: Vesi
Eksaltatsioon: Veenus
Langus: Merkuur
Vastasmärk: Neitsi
Number: Kolm ja kuus
Kehaosa: Maks, jalad, hingamisteed
Nädalapäev: Neljapäev
Õnnepäev: Reede
Vääriskivi: Akvamariin, ametüst
Metall: Plaatina, tina
Värvid: Kahvaturoheline, hõbedane,mereroheline
Õnnenumbrid: 12, 21, 39, 48, 57
Lilled / taimed: Vesiroos, valge magun, nartsiss

[ot-gallery url=”gallery/lii-unt-gossip-ee-le-v%c3%b5in-%c3%b6elda-et-mul-on-t%c3%b5esti-alati-olnud-vastikuid-v%c3%a4ikesi-saladusi”]