3. oktoobril algusega 14.00 toimub Eesti Näituste Spordihallis “Ilusõnum 2009” raames aeroobikakuninganna valimine. Korraldab Eesti Võimlemisliit koostöös Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu ning Näituste Messikeskusega. “Eelmisel aastal oli võistlemas 78 inimest. Hetkel on registreerimiseks veel aega, kuid loodan ikka enam-vähem sama suurt osavõtjate arvu,” räägib aeroobikakuninganna valimise projektijuht Katrin Väli Gossip.ee-le.

 

Kas võtad ka ise aeroobikakuninganna valimistest osa?
Minul on alates eelmisest aastat suur au selle ürituse korraldamisega tegeleda. Võitsin ise selle tiitli 2003 aastal ja see tiitel on andnud mulle väga palju.

Kes olid eelmise aasta võitjad? Kas võitjad võivad uuesti võistelda?
Aeroobikakuninganna 2008 on Kersti Murumägi. Kuningannad uuesti võistelda ei saa, kuid printsessidel on see lubatud. Eelmisel aastal olid printsessideks Maris Tamm ja Marit Jänes.

Kes on züriis?
Ihaldatud tiitlile pürgijatel on heaks eeskujuks olnud eelmisel aastal kuningannaks kroonitud Kersti Murumägi, kes tänavu kuulub võistluse žüriisse. Lisaks temale aitavad uut kuningannat välja selgitada meie tuntumad aeroobikatreenerid, Tallinna linnapeaks kandideeriv Keit Pentus, rõivadisainer Arne Niit, teleajakirjanik Tiina Park, Tervis Pluss peatoimetaja Evelin Kivilo-Paas ja Kai Ilp, kes on ürituse ideeautor.

Mis on peaauhind?
Peaauhind on sel aastal ürituse peasponsori Fatburner poolt aastane koostööleping. Samuti tahaksin ära mainida väga vahva auhinna Arne Niidu poolt – ta disainib aeroobikakuningannale kauni kleidi! Aeroobikakuninganna üritusel on alati palju toetajaid ja häid auhindu, mille saavad lisaks esiolmikule ka kõik finalistid.

Milline on selle võistluse tase – millise koormusega peaks trenni tegema, et sellel võistlusel oleks lootust auhinnalisele kohale tulla?
Aeroobika harrastajad treenivad üldiselt 3-5 korda nädalas. Treenerid loomulikult rohkem. Võistlusel hinnatakse lisaks sportlikule vormile ka palju muud nagu näiteks harjutuste sooritamise täpsust, lavalist sära jne. Eks see kui palju keegi trenni peab tegema on individuaalne. Tähtis on, et valdad erinevaid aeroobikastiile.

Kas tavaliselt võistlevad eelkõige treenerid omavahel või on võite saavutanud ka n-ö tavalised trennisõbrad?
Võistlusest võivad osavõtta nii aeroobika harrastajad kui ka treenerid. Ütlen ausalt, et kõigil on täpselt võrdne võimalus võita. Treeneri kutse ei anna eelistust.

Aeroobikakuninganna valimistel sa küll ei osale, aga annad igapäevaselt trenne. Kuulsin, et juurutad uut tantsustiili – Fat Burner Dance? Mida see endast kujutab?
Erinevad tantsustiilid kokku miksituna – inimeste maitsed on erinevad, selleks koondasin oma treeningprogrammi kokku neli erinevat stiili: funky, latiino, striptiisaeroobika ja showtants. Et tund liiga tantsuline ja ühe-ülbaline ei oleks, siis lisasime oma treeningprogrammi Fat Attac’i osa, kus keha saab koormust erinevaid jõuharjutusi tehes.

Kas peale sinu annab keegi veel FatBurner trenne?
Jah, Tene Sommer (Arctic Sport striptiisaeroobika treener, Harem showtrupi koreograaf , DJ ja stilist -toim.) ja Merle Laud (Aeroobikakuninganna 2007, Esteetika- ja tantsukooli õpetaja, MyFitness ja LNT Sport aeroobikatreener, 2008 TÜ VKA Tantsukunsti rakenduskõrghariduse diplom tantsuõpetaja ja tantsija suunal -toim.)

Sina tõid Eestisse ka striptiisaeroobika. Kui levinud see on ja kas kõik võivad vabalt sinna trenni minna?
Striptiisaeroobika on praeguseks võtnud oma tunniplaani väga paljud spordiklubid. Selles tunnis käivad naised, kellele meeldib tantsida ja kes soovivad oma tööpäeva lõppu natuke särtsu ja lõbusat meeleolu, mida pakub hea muusika ja vahelduseks veidike erinevam treeningstiil.

Millist trenni ja millise koormusastmega soovitad inimesele, kes pole tükk aega füüsilist trenni teinud?

Praegu on veel ilmad ilusad. Ma soovitaksin otsida üles oma lähim terviserada ja minna kepikõndi tegema. Minu lemmik terviserada on Pirital, seda soovitan väga. Sealt saab ka laenutada käimiskeppe.

Mida soovitad inimestele, kellel on vaja kaotada mitte üks-kaks, vaid mitukümmend kilo?
Status Clubis, kus töötan, on väga head personaaltreenerid, keda olen soovitanud- Fred Antson ja Tarmo Tiits. Nad koostavad personaalse toitumis- ja treeningkava. Oma tantsutüdrukutele soovitan ikka tervislikku toitumist ning iga päev end liigutada – kui pole tantsutrenni päev, siis minna jooksma, rullitama, jõusaali või kasvõi kõndima.

[ot-gallery url=”gallery/katrin-v%c3%a4li-soovitan-otsida-%c3%bcles-oma-l%c3%a4him-terviserada-ja-minna-kepik%c3%b5ndi-tegema”]