Eesti ühe parima naisteajakirja peatoimetaja ja ajakirjanik Inga Raitar on astroloogia ja horoskoopidega tihedalt kokku puutunud – ajakirjast Naisedki on võimalik igal nädalal huvitavaid Avesta praktilisi maagiasoovitusi lugeda. “Ma tean, et meid mõjutavad reaalselt ja füüsiliselt erinevad kosmilised kiirgusväljad, mis mõjutavad ka meie käitumisi ja kujundavad meie erinevadi iseloomujooni,” räägib Amburi tähtkujus sündinud Inga intervjuus Gossip.ee-le.

Mis tähtkujust te olete? Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib teie iseloomuga?
Olen Ambur. Parima Amburi iseloomustuse ütles mulle kunagi Urmas Sõõrumaa, kes on ka Ambur – Ambur laseb nooe lendu, jookseb juurde, joonistab ringi ümber ja hüüab “jess, kümme!”. Usun, et ses osas klapib mu iseloomustus tähtkujuga küll.

Ajakiri Naised andis välja laheda kalendri “Suur praktiline maagiakalender-iga päeva ohud ja võimalused”, kust tuli selle loomise idee ja kas seda toredat kalendrit saab ajakirja tellija ka järgmisel aastal?
Kalender oli meil jah aasta alguses kõige defitsiitsem müügiartikkel, seda käisid inimesed, kes enam poest kalendrit osta ei saanud (müüdi läbi nädalaga) ajakirja toimetuses (kus me enda jaoks mõned eksemplarid “kõrvale pannud” olime) otsimas lausa ekstra selle pärast Tallinna sõites. Avesta on iidne teadus, pärineb samadest muistsetetest allikatest nagu astroloogia. Avesta praktilised igapäevased maagiasoovitused ilmuvad meie ajakirjas iga nädal, seega saab iga päeva kohta uurida kas ja milleks see just sulle kõige parem on.

Kas olete isiklikult ka astroloogia vastu  suuremat huvi tundnud, uurinud näiteks enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.?
Selleks, et kunagi lubasin ühele tehnilise haridusega mehele ära tõestada, et astroloogia pole “udu-uurimine” lugesin läbi mitu raamatut, mille tõttu teangi nüüd, et astroloogia põhineb väga selgelt teaduslikult seletatavatel alustel – päikese ja kosmiliste kiirguste koosmõjul areneva loote organismile emaihus.

Kuidas on lood tähemärkide ja horoskoopidega? Loete lehesabadest päevaennustusi, uurite naisteajakirjadest suhtehoroskoope, enne suuremaid ettevõtmisi vaatate taevamärke jne?
Eelmisest vastusest lähtuvalt ma ei usu (usk ja teadmine on lihtsalt täiesti erinevad asjad) horoskoopidesse. Ma tean, et meid mõjutavad reaalselt ja füüsiliselt erinevad kosmilised kiirgusväljad, mis mõjutavad ka meie käitumisi ja kujundavad meie erinevadi iseloomujooni. Seega lehesabade ennustusi ma ei loe, kuid korralikult professionaali poolt tehtud horoskoope, mida avaldatakse enamasti aasta alguses, loen suure huviga – neis on kindlalt palju infot võimalike mõjurite kohta, millest tulenevad valikud mind sel aastal ees oodata võivad.

Kuidas klapib teie tähtkuju teie lähedaste tähemärkidega? On teil mõni eluline näide stiilis „täpselt nagu horoskoobis!“
Üldiselt klapin ma hästi kõigi oma lähedastega. Suudan 9-l juhul 10st öelda võõra inimesega üle tunni pikemalt vestelnuna, mis tähtkujust ta võiks olla.

Mida arvate ennustajatest? Usute nende võimetesse? Kas ise olete kunagi nende juures käinud?
Ennustajaid on igasuguseid, nii neid, kel on erilised võimed, kui ka neid kes lihtsalt raamatutarkuse ja hea jutuga inimestele oma “teenust” müüvad. Eriliste võimete olemasolus inimestel ei kahtle ma hetkekski, meie ajakirjas on pea iga nädal lugusid inimestest, kes mingite võimete osas teistest erinevad. Ennustaja juures käimine on inimese soov saada teada tulevikku – mina eelistan arvata, et tuleviku kujundan ise oma olevikus tehtud tegudega. Seega võin ise endale tulevikku ennustada – teades mida teen on ju võimalik teada ka tegude tagajärgi.

Kas usute saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda teie?
Usun et maailm on harmooniline hästitoimiv korrastatud tervik, milles põhjuse-tagajärje ahelad kujundavad mustreid, milles saame vastutustunde ja seesmise tarkusega valikuid tehes kujundada oma elu.

Olete kunagi ise tundnud, et teil on erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesite, tajute vaime – usute üldse vaime ja kummitusi?
Meil kõigil on erilised võimed. Keskmine inimena kasutab vaid 5% oma ajumahust ja selle võimalustest.

 

Loe lisaks:
AMBUR e. Sagittarius
(23. november- 21. detsember)

Amburi tähtkuju all sündinud sisemaailm ei sarnane välisele inimesele, need on kaks erinevat maailma. Nad on küll lahked, kuid ei unusta midagi, kuigi näiliselt andestavad. Reeglina filosoofilise loomuga tasakaalukad inimesed. Nad on väga arenenud, kuid ometi avaldub neis teatud primitiivsus, mistõttu selle tähtkuju all sündinud tihti ei armasta tsivilisatsiooni. Nad omavad suurt elujõudu ja mehed meeldivad alati naistele. Selle tähtkuju all sündinutel on anne köita inimesi. Nad on ausad, õiglased ja ei salli vassimist ja ebaõiglust.

Enamus aega on tüüpiline Ambur õnnelik ja rõõmsameelne, ent ta võib raketina pahvatada, kui tema sõbralikkust kuritarvitatakse või temaga liiga familiaarseks muututakse. Ambur ei taandu iialgi võitlusest ega hüüa kedagi appi. Oma toimingutes juhinduvad pigem tundeist kui mõistusest. Nad on töökad ja omavad organiseerimisvõimet. Nad on küll hoolsad rahaasjades, kuid mitte kunagi kitsid.

Selle tähtkuju all sündinud armuvad kergesti ja on siis õige õrnad. Naised selle tähtkuju all keelduvad tihti abiellumast, et jääda truuks oma elukutsele. Perekondlikes suhetes kohanevad selle tähtkuju all sündinud naised suurte raskustega, kuna armastavad liikumist, sporti. On osavad ja praktilised ning saavutavad edu. Need naised on nn. poisilikud, hellitatud metslased. Kuid nende hulgas on ka seltskondlikke naisi, kes armastavad kunsti ja kirjandust. Ambur teeb kõike väga hästi. Amburi tähtkuju all sündinud naised on eelarvamusteta, originaalsed ja tihti ekstravakantsed.

Oma loomult on nad veidi tagasihoidlikud ja tihti on Amburid religioossed inimesed. Neil on väga kõrge moraalitunne ja empaatiavõime. Ambur on tõeotsija ja parim viis tõe teada saamiseks on reisida mööda maailma ringi ja kuulata inimeste arvamusi ja kogemusi. Teadmised on Amburitele tõe võti. Nende maailmavaade on avar ja neil ei ole eelarvamusi. Kõige rohkem huvitab Amburit küsimus :”Mis on elu mõte?”

Kõik Amburid peavad armastusest alati suurt lugu. Ambur astub armuvahekorda taltsutamatu õhinaga, kuid ta peatub otsemaid, kui jutt läheb abiellumisele. Kuigi armusuhetes on Ambur tuline ja igati suurepärane partner, pole teda sugugi lihtne kinni püüda.

Ehkki Amburitel on fantastiline mälu ning nad võivad täpselt ütelda, mida nad ütlesid või kus olid näiteks seitse aastat tagasi kindlal päeval, mäletavad raamatu või nähtud filmi iga detaili, juhtub siiski tihti, et nad unustavad, kuhu nad oma mantli jätsid. Samuti ei oska Ambur kunagi edukalt valetada, sest pettus on Amburile loomuvastane.

Amburid vajavad vabadust ja neile ei meeldi kui keegi neid piirab või kontrollib. Nende Jupiteri kaitsealuste silmist sädeleb vastu värskendavat huumorit ning nende pilk on särvalt terav nagu nooleots. Esindades tulemärki, on enamus Ambureid ekstrovertsed, jutukad ja ettevõtlikud. Mõned üksikud on ujedad ja häbelikud, ent isegi nemad on originaalseid ideid täi
s laaditud ning kõigi Amburite otsekohesus on omane ka nendele. Amburid on edasiviiv jõud – nende aju töötab pingsalt ka siis, kui suu vaikib.

Kuulsaid Ambureid läbi ajaloo:
Beethoven, Arthur Brisbane, William Buckley, Jr., Maria Callas, Andrew Carnegie, Edith Cavell, Winston Churchill, Noel Coward, Sammy Davis, Joe DiMaggio, Walt Disney, Betty Grable, Grimaldi, Julie Harris, Paavst Johannes XXIII, John Lindsay, Howie Mandel, John Kerry, Christina Aguilera, Britney Spears, Chuck Schumer, Brad Pitt, Tyra Banks, Noam Chomsky, Bush Twins, Jay-Z, Jane Fonda, Steve Buscemi, Teri Garr, Jon Stewart, Mary Martin, David Merrick, John Milton, Robert Moses, John Osborne, Lee Remick, Lillian Russell, Frank Sinatra, David Susskind, James Thurber, Mark Twain jne.

Õnnenumbrid: 9, 18, 27, 36, 45, 54
Värv: Roosa, violetne
Mõjutav planeet: Jupiter
Element: Tuli
Õnnepäev: Neljapäev
Õnnekivi: Ametüst, türkiis
Metall: Tina
Lilled / taimed: Nartsiss, astelpõõsas, võilill

[ot-gallery url=”gallery/inga-raitar-gossip-ee-le-astroloogia-p%c3%b5hineb-v%c3%a4ga-selgelt-teaduslikult-seletatavatel-alustel”]