Ushma Olava suundus peale Gimmel bändi lõpetamist näitlemist õppima. Nüüd, seitse aastat hiljem istub ta Helsingi linnateatri söökla ees ja tervitab oma töökaaslasi. Näitlemine on samuti tema jaoks üks kirg ning ta õpetab sellel ala meelsasti ka teisi, kirjutab Metrolive.

 

Freelanceriks hakanud Ushma Olava näitleb peagi esilinastuvas näidendis Keltainen kuu.

“Ei tunne, et oleksin vahetanud laulmise näitlemise vastu. Bändi lagunemine oli muusikukarjääri üheks raskemaks kohaks, kuna oleksin soovinud jätkata. Muusiku ametist unistamine teeb mu tuju heaks, aga olen otsustanud liikuda sammhaaval. Praegu olen keskendunud näitlemisele,” ütleb Ushma.

Näitlemist juba keskkoolis harrastanud Ushma pääses teatrikooli alles teise katsega. 

“Usun, et oleksin suutnud ühendada muusikakarjääri ja näitlemise. Teatrikõrgkool tõi endaga kaasa uusi väljakutseid. Aju oli vaja viia uuele tasandile.”

“Suurim raskus näitleja ametis oli töö leidmine. See on nõudnud õppimist, kuna olen olnud halb enda reklaamija. Töö leidmine ei ole päris samasugune, kui teistes valdkondades. See ei käi nii, et sirvid netilehti ja vaatad sadu töökuulutusi. Kui olen vabakutseline näitleja, pean ise pidevalt saatma töötaotlusi erinevatesse teatritesse.”

Ushma on koos koolikaaslastega loonud improvisatsiooni rühma Riskiryhmä.

 

[ot-gallery url=”gallery/endine-b%c3%a4ndi-gimmel-t%c3%a4ht-ushma-olava-ma-ei-hakka-sooloplaate-tegema”]