Mõned peavad vee- ja mingeid tervisetee päevi. Aga see ajab ju inimese kurjaks,” on rääkinud Anu Saagim ajakirjale Naistelehe Nipiraamat. Anu kummardab hoopis valge veini dieeti ja kilod kaovad…

“Mina teen seda tavaliselt kevadel või suvel kümnepäevase kuurina,” avaldab Anu ja räägib, et süüa võib vaid neid asju, mis kokteili sees on.

Väga oluline reegel on aga see, et kindlasti ei tohi veini juua hommikul tühja kõhu peale. “Kui muidu annab vein laksu energiat ja paneb vere kiiremini käima, siis tühja kõhu peale veinijoomine teeb meeletult uniseks ega anna efekti,” hoiatab Anu, kes ise alustab iga hommikut, olenemata dieedist, klaasitäie veega, kuhu on lisatud kaks supilusikatäit veiniäädikat.

“Aga talvel, et saaksin korraliku vitamiinilaksu kätte, olen teinud sama asja sidruniga. Klaasitäiele soojale veele lisan värskelt pressitud sidrunimahla ja mett – mmm, suurepärane, ja kõht on ka parajasti täitunud.”

Valge veini dieet meeldib Anule aga just sellepärast, et lisaks silmaga nähtavale tulemusele on seda lõbus pidada. “Tööviljakus kasvab, tuju on hea ja viie kuni kümne minuti naermisega võib inimene põletada koguni 10 kuni 40 kcal,” teab ta. “Vahel kui laupäeva hommikul mõne uudise üles olen riputanud, siis hiljem kommentaare lugedes on nii mõnigi kirjutanud: Anu, kas oled purjus? Või on sul pohmell? Tegelikult on mul dieet,” naerab Saagim.

[ot-gallery url=”gallery/anu-saagim-veinidieediga-t%c3%b6%c3%b6viljakus-kasvab-ja-tuju-on-hea”]