Kogu meie eluke keerleb paberi ehk raha ümber. Ning kõige huvitavam ja vajalikum on alati teada, kui palju asjad maksavad. Täna ma siis toon teieni mõned ulmelised ja vähem ulmelised hindade erinevused!

Enamjaolt ma räägin peesodes, kohalikus rahas.  1euro on 56,4 peesot. Kõige rohkem raha kulub muidugi siia jõudmise peale. Lennupiletid läksid kokku 900euri (edasi-tagasi). Meie tulime: Tallinn-Helsinki, Helsinki-Amsterdam, Amsterdam-HongKong, HongKong-Manila, Manila-Kalibo ja Kalibost 2 tundi bussiga paadisadamasse ja paadiga Boracayle umbes 10 mintsa.

Elamine ei ole ka mega odav — hotelle palju ja ilusaid aga enamus on kallid. Sellist korteri rentimist on raske leida. Meie tulime pikemaks ajaks ja reisime kindla eelarvega ja elame normaalses kohas ja maksame 10 000 peesot kuus see on siis 177euri. Mis me selle summa eest saame? Surfiranna juures suur valge maja, kus 8 tuba, ühisköök ja katusel terrass. Meie üürime ühte tuba ja iga nädal käiakse ka korra koristamas! Videos oli ka seda näha!

Süüa ja juua on siin võimalik väga odavalt aga kui tahta, saab ka väga kallisse restosse minna. Hommikul söön ma kodus tavaliselt 2 röstsaia, moosi, või ja juustuga. Kõrvale joon kolm-ühes kohvi ja Yakulti (see on Jaapani toode — a la samasugune nagu Aktimel aga maitse on parem, selline teistsugune). Kahe saia hinnaks tuleb umbes 20 peesot ja kohv 6 peesot ja Yakult 10 peesot.

Lõunasööki käime söömas koos sõpradega nii öelda konnas. (vt. pilt nr. 1) Need on pisikesed kohalikud putkad ise nad kutsuvad neid Sari-sari’deks. Aga esimesel aastal keegi hakkas neid konnadeks kutsuma, kuna enamus on rohlised ja siis see nimi jäigi. Kuigi meie konn on oranz;) Seal ma siis söön kana mingis kastmes, mis tol päeval on ja riisi. See maksab 35peesot ja Coca-Cola kõrvale 15 peesot. Ja see on odav ja väga hea.

Õhtusöök on alati kõige keerulisem. Withe beach on ilusaid restorane täis aga enamus on kallid, kuid vahel ikka käime ka kallimates kohtades. Seltskonnaga on parem istuda. Mis on siis kallis? Stekhousis on hea liha — seasteik maksab 410peesot ja sinna kõrvale peab võtma kartuli või riisi, mina võtan tavaliselt praekartuli nagu Eestis (njämma) ja see on siis 150 peesot ja suur banaanisheik amaretoga on 210 — see teeb siis õhtusöögi peale 620 peesot. Mega kallis!  Kui käin seal, siis jagan kellegagi sheiki ja liha ;)


pilt 1


pilt 1

Tavaliselt käime söömas kohtades, kus õhtusöök jääb hinnaklassi 100-200peesot inimese kohta. Väga meeldib meile käia ühes pisikese Mehiko restos, seal sööme kahe peale kanafajita ja see maksab 180peesot ja värske apelsiinimahl maksab 70peesot. (vt. pilt nr. 2) Pildil ka näha kohalik õlu Sanmiguel light – see maksab siis 45 peesot baaris ja poes 35peesot.

Alkohol on siin ka väga odav, kohalik rumm on hea ja maksab 60-80 peesot pudel oleneb kust osta. Ja on ka samas hinnaklassis Gin ja viin.  Ja suits on muidugi odav – saab osta ühe kaupa, 5pakki, 10pakki ja 20pakki. 1 suits maksab 2 pesot. (vt. pilt nr. 3) Pildil ka ananassimahl see siis tavalisetl kallim, kui rumm u. 75peesot.


Pilt 2


Pilt 3

Veel mulle meeldib õhtuti süüa Withe beachil aga tänavatoitu. (vt. pilt nr. 4) on näha sellised putkad siis rannal ja ma söön pildil lihawrappi, mis maksab 59peesot, mulle see väga meeldib!


Pilt 4

Nüüd riietest ja muust sodipudist ;) Põhiline shopping käib siis Dalipapa turul. Aa, mainin siis juba selle ka ära, mis küll läheb eelmisse teemasse, et seal turul on peale kõige muu ka mereannid ja saab ise valida ning need küpsetatakse sealsamas valmis. Küpsetamisteenus on 200-300peesot kilo ja mereannid siis sõltuvad juba, mida sööd ja palju alla kaupled!


Pilt 5


Pilt 6

Aga riietest. Peamiselt saab sealt erinevaid kleite, bikiini, shortse, plätusid ja ehteid… Pilt nr 5 on mul seljas 250peesone mõnus kleit. Pilt 6- kleit 300peesot, vöö Eestist, plätud 350peesot, kõrvakad 70peesot (käsitöö puust), suur puust käevõru 70peesot ja ülejäänud pisikesed 10peesot tükk.

Pilt 7- meeste püksid väga korralikud ja paksemast materjalist 450peesot.

Pilt 8- Pikk niiöelda pükskostüüm 350 peesot!


Pilt 7


Pilt 8

Ja kõigi nende asjade juures olen nats kaubelnud ka — ehete juures väga ei pea, kleitide juures nats rohkem. Alati tasub kaubelda. Aga siin ei ole nii hull kui Egiptuses või Hiinas!

Päikest ja tuult,
Teie Annett


Loe lisaks:
Annett Grossfeldt: Külma talve eest plehku!

[ot-gallery url=”gallery/annett-grossfeldt-kui-palju-kulub-raha-boracay-saarel”]