Saatest Unistuste printsess tuntust kogunud modell Lilian Lõhmus saabus äsja tagasi modellitöölt päikselisest Istanbulist, kus ta rõhutab naerdes, et käis siiski modelliks, mitte “hooraks” nagu mitmetes meediaväljaannetes on püütud väita. Kaunis blondiin kavatseb ülejäänud suve veeta Eestis. Vaatame, mida ta räägib Gossip.ee-le oma veedetud kuust Istnbulis.

Kuidas on Istanbulis möödunud? Kus elasid ja mis huvitavat toimus?
Istanbul on väga suur linn ja kindlasti on üks kuu lühike aeg, et seda täielikult tundma õppida. Ma olen jõudnud siiski selle ajaga ära näha põhilised vaatamisväärsused, käia linna trendikates restoranides ja klubides, teha tööd ning nautida ka päikeselist ilma. Ma elasin korteris koos 3 teise modelliga. Toakaaslastega mul vedas! Kõik olid väga toredad ja sõbralikud tüdrukud! Elasime väga lähedal Istanbuli suurimale keskusele Taksimile. Kõige põnevam kogemus oli filmida muusikavideo Türgi tuntud DJ Ugur Kirik´ule. Võtted kestsid küll 14 tundi ning inimesed olid päeva lõpuks väsinud, kuid tulemus oli sellegipoolest plaanipäraselt humoorikas.

Kuidas veetsid peamiselt vaba aega? Kas seal oli veel eestlasi, kellega suhelda?
Vaba aega veetsime põhiliselt kodu lähedal oleva hotelli spa-s. Seal saime käia jõusaalis, ujumas, päevitamas ja kohvikus lõunatamas. Meil oli tüdrukutega omavahel hea klapp ja vaba aeg möödus väga lõbusalt. Siin oli veel mitmeid modelle Eestist, kellega põhiliselt kohtusime castingutel. Ka üks mu parimatest sõbrannadest oli minuga samal ajal Istanbulis, kuid mitte samas agentuuris. Ja kuna Türgis on ohutuse mõttes vaba aja veetmiseks üsna karmid piirangud, siis väga tihti me kahjuks ei kohtunud.

Kas lähed veel Istanbuli tööle? Kuidas tasu on? Mis makstakse kinni, mis tuleb endal maksta? Kas kuu aja eest teenib rohkem või vähem kui  näiteks 20 000.- krooni?
Istanbuli läheks ma hea meelega uuesti. Saan oma agentuuri omanikuga suurepäraselt läbi ja ta kutsus mind jälle tagasi. Kuid kunagi ei tea ette, mis pakkumisi on tulemas, seega ei oska praegu midagi kindlat öelda. Ise sooviksin minna hoopis Hong Kongi. Tasu sõltub modellist endast, kindlat summat ei ole. Mõni tüdruk võib teenida väga palju ning mõni mitte midagi. See oleneb paljudest asjadest – modelli välimusest, suhtumisest, hoiakust jne. Ka loeb väga palju see, mis tüüpi modellid antud riigi turule peale lähevad. Nt. Milanos ja Pariisis tahetakse väga pikki ja peenikesi tüdrukuid, Aasias väga heleda nahaga modelle ning Kreekas ja Türgis meeldivad osadele klientidele hoopis pisut suurema rinna ja puusaga modellid. Nii, et nõudlus on väga erinev. Kindlasti on võimalik 20 000.- krooni või enamgi teenida. Reisides makstakse esialgu kinni modelli lennupilet, elamine, autojuhi teenus (kui agentuur seda pakub) ning iganädalane taskuraha, kuid siiski arvutatakse see teenitud rahast maha. Asjad, mille eest ei pea modell tasuma on jõusaali ja basseini kasutus, restoranides söömine ning ööklubide sissepääsupilet ja joogid.

Mida ütled kommenteerijatele, kes väidavad, et sa elad vanemate kulul?
Hahaaa! Loomulikult on mu vanemad mind elus väga palju toetanud ja olen neile selle eest väga tänulik. Ei saa öelda, et oleksin kuldlusikas suus sündinud, kuid ma pole elus pidanud millestki vajalikust ka puudust tundma. Ma ei ela vanemate kulul, kuid nad aitavad mind alati, kui mul peaks vajadust olema.

Mida kavatsed Istanbulist teenitud raha eest osta?
Siinkohal saan avaldada moto, mille järgi püüan elada: “Some people collect items, I collect memories”. Ehk siis ma ei kogu asju, vaid mälestusi. Ma tavaliselt ei planeeri oste, need tulevad spontaanselt. Muidu armastan lubada endale meeldejäävaid üritusi, spa protseduure ning restoranide külastusi. Kuid kõik head asjad ja sündmused on väärtusetud, kui ei ole kalleid inimesi, kellega neid jagada.

Mis plaanid on suveks veel ees? Lähed veel kuhugi modellitööd tegema või jääd Eestisse?
Ülejäänud suve kavatsen kindlasti Eestis veeta. Loodan, et tuleb veel ka päikeselist rannailma. Suvel on ees ootamas mitmeid põnevaid kontserte, väljasõite ja sünnipäevi. Kindlasti võib mind kohata palju Pärnus. Ka Madonna kontserti ootan pikisilmi.

Milliseid omadusi meestes hindad? Palun nimeta viis Eesti meest, kellega oleks lihtsalt huvitav tutvuda?
Mees peaks olema enesekindel ja kindlasti hea huumorimeelega. Sõbralik ja lahke – märkan alati, kui keegi käitub ebaviisakalt teenindajatega, näiteks ettekandjaga ja selline inimene minu silmis plusspunkte ei teeni. Enesekindlusel ja ülbusel on suur vahe. Ülbetel ja ennasttäis inimestel minu elus kohta ei ole. Hoolitsetud välimus on oluline nii meeste kui ka naiste puhul. Inimene, kes ei hooli endast, ei hooli ka teistest. Ma olen leidnud enda kõrvale inimese, kes vastab minu nõuetele. Tegelikult isegi ületab mu ootusi, mis on ülimalt positiivne. Seega ma ei otsi uusi meestuttavaid.

Mis on Sinu meelest õnne ja edukuse valem?
Ma ei ole veel avastanud edukuse valemit, kuid tean, et väga palju on kinni mõtlemises, isikuomadustes ning endale õige ameti leidmisel. Paljud inimesed lähevad õppima mingit eriala, mis neile tegelikult ei pruugi meeldida ja ennast millekski sundides tõenäoliselt edu ei saavutata. Kuid iga inimene peaks elama õnnelikult. Õnnelik olla ei ole raske. Õnnelikuks teevad lähedased inimesed, endaga rahulolu ja eesmärkide saavutamine. Mina võin end julgelt õnnelikuks inimeseks nimetada. Ma tõesti proovin elada nii, et hiljem midagi kahetsema ei peaks. Et iga päev oleks eriline.

Kui saaksid kutse saatesse “Tantsud tähtedega”, kas siis kaaluksid osavõttu?
See küsimus on natuke ootamatu. Ma usun, et kaaluksin seda, kuid kuna ma võistlustantsuga ei ole kunagi tegelenud, siis usun, et hirm ennast televaatajate ees lolliks teha, oleks üpris suur takistus. Sellega kaasneks ka liiga palju tähelepanu, mida ma ei tunne, et hetkel vajan. Nii, et pigem loobuksin viisakalt pakkumisest.

Mis on Sinu kõige suuremad pahed ja nõrkused?
Tegelikult ma tean, et see pole õige ja käib vastu mu põhimõtteid, aga mul on nõrkus ilusate asjade vastu. Mulle meeldivad edevad ehted, riided ja mul on väga-väga suur nõrkus kõrgete kontsadega ilusate kingade vastu. Olen korduvalt läinud poodi näiteks plätusid ostma ja koju läinud ikka järjekordse kingapaariga. Veel meeldivad mulle erinevad parfüümid. Samas on need nõrkused, mis esinevad ilmselt enamikel naistel. Üks minu suurimaid nõrkusi on kiired autod. Mulle meeldib kiirus kohe väga. Seda võiks ühtlasi nimetada ka paheks, sest liikluses kiiruse ületamine on väga taunitav.

Palun lõpeta lause. “Kui ma saaksin, siis…”
… looksin kõikidele kodututele loomadele varjupaiga, kus nende eest hoolt kantakse ja luuakse elukeskkond, mida nad väärivad. Kindlasti on mul plaan anda endapoolne panus, et see teoks saaks. Armastan loomi väga!

[ot-gallery url=”gallery/%c3%a4sja-istanbulist-saabunud-unistuste-printsessi-lilian-r%c3%a4%c3%a4gib-gossip-ee-le-oma-palgast-ja-elust-t%c3%bcrgis”]