OHMYGOSSIP meelelahutussaitide asutaja ja ajakirjanik Helena-Reet Ennet leiab, et nüüdisaegses ajakirjanduses peaksid töötajad oskama kasutada samaaegselt erinevaid meediume. Enne aga, kui tutvume Enneti tähelepanekutega, paar sõna sissejuhatuseks nähtusest nimega multitasking, kirjutab Tõnu Lilleorg Postimehe majanduslehele E24.

Multitasking tähendab nii eri tehnoloogiate (näiteks tele, veeb, raadio, telefon) kooskasutamist ja -tarbimist, kui ka seda, kui üks inimene teeb mitme eriala tööd. Eks praktika näitab, kuidas olema saab, seni on aga huvitav vaadata, kuidas paistab multitasking’u teema meediapraktiku vaatevinklist.

Niisiis, Helena-Reet Enneti sõnul ilmnevad just jänkide filmitööstuse pealinnas Hollywoodis Californias, kus töötab tuhandeid ajakirjanikke, multitaskingu eelised.

Helena-Reet Ennet: “Vaatamata kurtmistele ärkab Hollywood igal hommikul suure isuga uue päeva uudiste järele. Elu linnas keerleb spekulatsioonide, kuulujuttude, klatšimise ja viimases järjekorras ka külmade faktide ümber. Piirkonna elanikud vaatavad enne kodust lahkumist üle päeva uudispealkirjad, kuulavad sõidul töö juurde raadiot ja hoiavad töö juures silma peal teleriekraanil. BlackBerry telefonid sumisevad päev läbi tähtsate uudiste alarmidest.”

“Paljud ajakirjanikud töötavad tänapäeval rohkem kui ühele meedialiigile. Näiteks võib üks reporter postitada veebi sündmusest lühiülevaate, anda siis telekaamera ees sündmuskohalt otsereportaaži päevastesse teleuudistesse ja enne tööpäeva lõppu kirjutada pikem lugu homse lehe jaoks.”

“Tehnoloogia on muutmas viise, kuidas saame oma uudised. Kuid siiski suudavad suurepärased ajakirjanikud massist eristuda. On tõesti tähtis olla parim, mitte lihtsalt üsna hea. Ajakirjanikud valivad need uudised, mida lugejad igapäevaselt loevad, see valiku tegemine on suur vastutus, kuid ka võimalus olla inimestele infomaastikul teejuhiks.”


Refereeritud artikli täisteksti loe E24-st


Helena-Reet Enneti inglise keelset meediablogi “Helena-Reet: Hollywood has always had a love-hate relationship with the press” loe SIIT