Kuigi juba täna õhtul algava Euroopa filmiauhindade gala õnnestumisele annab oma osa hulk Eesti ettevõtteid, räägivad kõik ühekordse kasu asemel pigem pikaajalisest maine kujundamisest.

MTÜ EFA 2010 suurürituste produtsent Peeter Rebane märkis, et nad on seoses eelarve vähenemisega partneritelt kõvasti hindu alla kaubelnud, nii et pigem tuleb suurem kasu sellest üritusest pikaajaliselt. „Minu hinnangul on kõige olulisem kasu Eesti riigile, ühiskonnale ja ettevõtetele Eesti kui sihtkoha promo, teiseks lühiajaline turismisektoris kulutamine ja kolmandaks pikaajaline mõju loodetavasti Eesti filmitööstuse koostööprojektidele,“ ütles ta.

Hansabussi juhatuse liige Taivo Puuorg ütles, et nemad vastutavad eelkõige bussitranspordi eest. „Pakume teenust nii suurte kui ka väikeste bussidega. Ning see sisaldab tõesti transporti lennujaamast strateegilistele üritustele, millest suurimad toimuvad Solarises. Pärast omakorda jälle tagasi lennujaama. Meie poolt on tellitud kohapeale logistika,“ rääkis ta.

Limusiin Grupp OÜ juhatuse liige Markus Tamm tõdes, et nende kaks limusiini on nädalavahetusel kesklinnas sõidus küll. „Kahjuks ma ei saa täpselt öelda, kes tellis ja kuhu tellis. Aga võin öelda, et seal piirkonnas autod sõidavad küll. Ning kui limusiin on Nokia kontserdimaja ehk Solarise ette tellitud, siis on suhteliselt suur võimalus, et see on filmiauhindade üritusega seotud, rääkis ta. Tamm lisas, et kui limusiin paar-kolm tundi sõidab, ega see teab mis suur tulu pole.

Restoranide Egoist ja Gloria turundusjuht Eneli Mikko nentis, et neil on seoses filmiauhindade galaga rohkem broneeringuid nädalavahetuseks kui tavaliselt. Kuigi restoran ei tea, kes on broneeringute taga, võib siiski oletada, et tellimused on üritusega seotud. „See, et Gloria ja Egoist on selleks nädalavahetuseks välja müüdud, ilmselt midagi näitab, kuna suuri jõulupidusid meil veel ei ole, need on detsembri keskpaigast tulemas. Ning veinikeldris tahetakse just Eesti menüüd,“ selgitas turundusjuht.

Samas nentis Mikko, et Euroopa filmiauhindade gala Tallinnas on rohkem Eesti maine teema kui materiaalne tulu ettevõtjatele.

Euroopa filmigala turvalisuse eest vastutab OÜ Meeskond. Ettevõtte juhatuse liige Eigo Sõsteri sõnul käib töö riskide hindamise ja maandamisega juba pool aastat. „Eesmärk on olnud võimalikult optimaalsete kulutustega pakkuda parimat teenust,“ märkis ta. „Staare ja VIPe kohtame oma töös tihti. Jälgime protokolli ja tagame privaatsuse.“