“Oleme elanud koos juba kaua,” tunnistab gurmeerestoranide Gloria ja Egoist omanik Dimitri Demjanov (60). Alles nüüd, pärast viieaastast saladust on ta valmis rääkima oma 25aastasest elukaaslasest Eneli Mikkost.

Möödunud nädalal Prike 15. sünnipäeval esitles Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov oma võrratult kaunist noort naist Eneli Mikkot. Demjanov räägib, et nende suhe on kestnud juba üle viie aasta, kirjutab Kroonika.

Eneli ja Dimitri kohtumislugu on pigem traditsiooniline: naine oli enne armuloo algust Demjanovi alluv. Meenutagem, et ka ärimees Jüri Mõisa abikaasa Kerttu oli esmalt tema sekterär. Ka tippadvokaat Viktor Kaasiku abikaasa Inna töötas mehe büroos. Näidete loetelu võiks jätkuda…
“Tõepoolest, ta töötas minu assistendina,” nendib tänavu oma 60 aasta juubelit tähistanud Demjanov.

Kokandusguru vihjab, et ei pea oma eraelust rääkimist kuigi tähtsaks. Ja nii ongi — mehe privaatelust pole meedias pea kunagi pikemat juttu olnud, sest tema gurmeerestoranid on pakkunud ajakirjandusele piisavat huviainet. Näiteks on Gloriat nimetatud muuseumrestoraniks, mis saab sel aastal 70aastaseks. Lemmikpaika on külastanud nii François Mitterrand, Boriss Jeltsin, Juhan Smuul, Mick Jagger, Indira Gandhi, Johannes Paulus II… Mõistagi võib seal iga päev kohata Eesti eliiti kuuluvaid prominente.
 
Dimitri ja Eveli suhet kroonib ka ühine laps — 5aastane tütar Lisli. Dima on aga ka neljakordne vanaisa! Varasemast abielust on Dimitri Demjanovil Stockholmis elav ettevõtjast tütar Jaana (40), kellel juba oma kaks last, ning restoraniomanik ja Linnateatri turundusjuhist poeg Marek, kes kasvatab samuti kaht järeltulijat.