“Kui Tartus üürikorteris elama hakkasin, polnud mul ahvatlust tegelda kõigega,” meenutab vähem kui kaks nädalat tagasi Serbias Novi Sadis EMil kolmikhüppes isikliku rekordiga 13.89 triumfeerinud Liane Pintsaar murrangulist eluetappi. “Olen vaikne inimene ega taha kõike proovida.”

Suure arenguhüppe sooritas Pintsaar tänavu. Kui veel aasta aega tagasi hüppas ta kolmikut 13.00, siis läinud talvel parandas isiklikku rekordit koguni 70 sentimeetri võrra ning käimasoleval suvel on lisanud oma absoluutsele tippmargile veel 19 sentimeetrit.

Juunioride EMil Novi Sadis
tegi Pintsaar pikima hüppe suurmeisterlikult viimasel katsel. “Ma ei olnud seisuga rahul,” räägib ta otsustava hüppe eel peas tiirutanud mõtetest. “Teadsin, et olen suuteline enamaks. Võtsin end kokku ega pannud isegi vastutuult tähele. Nii hea tunne oli.”

Seitsmepenikoormasaabastega liikumist seostab Pintsaar tarkade treenerite Kersti ja Mehis Viruga ning võimalusega harjutada koos Eesti rekordi 14.43 omaniku Kaire Leibakuga. “Ülihea, et saan Kaire kõrval olla. Oskan end igasugusteks olukordadeks ette valmistada,” lausub tulevikulootus.

19aastane Pintsaar teab Leibaku triumfihetki, aga ka viimase aja probleeme. “Oleme Kairega avameelsed ja aitame teineteist, mingit õelutsemist pole,” mõtiskleb Pintsaar. “Mul on väga kahju, et tal praegu nii raske on. Samas usun, et Kaire tuleb sellest olukorrast hästi välja.”

Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonda sisse saanud Pintsaar loodab õppida teiste vigadest. “Iseseisvumine on mind kindlasti tugevamaks muutnud,” avaldab Pintsaar. Ja lisab mõtlikult: “Kui tahad kuhugi jõuda, tuleb eesmärgi nimel kõvasti vaeva näha. Mul on vaja palju tööd teha.”

Juunioride EMile järgnenud Eesti meistrivõistlustel krooniti Pintsaar kahekordseks meistriks – kolmikhüppes edestas ta Leibakut ja kaugushüppes Sirkka-Liisa Kivist, kes sõidavad Berliini MMile. Praegu näitavad kõik märgid, et Pintsaarel on võimalik jõuda maailma paremikku.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest