Soome kirjanik Sofi Oksanen, kes lõi hiljuti laineid oma raamatuga “Puhastus”, kirjutas Helsingin Sanomates ilmunud kolumnis, et majanduslangus on ajanud Eesti naised jälle oma ihuga raha teenima ning praegu saab Tallinnast naisi praktiliselt juba sukkpükste raha eest.

Eestis on töötuabiraha pigem sümboolne, vallandatute hulk kasvab kiiresti ning Eurobarometri kohaselt usub 76 protsenti Eesti elanikest, et hullem on veel ees, kirjutab Oksanen.

Tüdrukutele pakutakse tööd nii klubitantsijatena kui hostessidena, millele muide on leiutatud ilus eestikeelne sõna konsumatsioon ja mis tähendab, et tüdruk teenib klientidega aega veetes protsendi nende kulutatud rahast.

”Ma saan suurepäraselt aru, et Eurostripi ja teiste taoliste agentuuride pakkumised naisi huvitavad, sest lubatakse ju palgaks summasid, mis ületavad nii siinsed palgad kui omaalgatuslikust seksimüügist saadava tulu,” kirjutab Oksanen.

Sofi Oksanen uuris ka järele, palju maksavad seksiteenused Eestis ja leidis, et need on masendavalt odavad. Kui näiteks Soomes tuleb prostituudile maksta 150-300 eurot, siis Tallinnas saab sutenööri vahendusel prostituudi kätte juba 25 euroga. Üksiküritajast prostituudi eest tuleks Eestis maksta vaid 19 eurot ning mineti saab Eestis kätte vaid kümne euroga ehk 150 krooniga.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest