Sel aastal peetakse Eesti hip-hop festivali kolmandat korda. 21.-22.augustil toimuval hip-hopi festivalil astuvad Tartumaa Tervisespordikeskuses üles üle kolmekümne eestimaise artisti ehk terve Eesti hip-hop muusikatuumik.

Laiemale kuulajaskonnale on kindlasti tuttavad nimed nagu Chalice, Def Räädu, J.O.C., Toe Tag, Cool D, Tommyboy, Kuuluud, Stupid F, A-Rühm, aga ka näiteks mitmed venekeelsed grupid nagu Gorõ Lana ja Semja Napassov.

Festivalil on esindatud ka graffitikunstnikud ning breiktantsijad ning mitmed Eesti tuntumad DJ’d.

Kolmandat korda toimuval festivalil astuvad lisaks muusikutele üles ka tuntud luuletajad Contra, Wimberg ja Jaan Pehk. Samad mehed on jaganud räpparitega lava varemgi ning esitanud oma loomingut luuleüritusel „Oi´Poeeti!“ Tartus.

“Räppimine on ju ka tegelikult poeesia, mis on ühendatud lihtsalt rütmiga,” seletab üks festivali peakorraldaja Henry „Genka“ Kõrvits. „Eesti räpparite seas on väga palju häid sõnaseadjaid, millest annab tunnistust näiteks 2006. aastal välja antud „Eesti räpptekstide kogumik“ ning mitmed üritused Tallinna Kirjanike Majas, kus Eesti helgemad hiphopparitest luulesõbrad on oma loomingut ette kandnud. Võiks öelda, et eesti räpparite loomingu näol on tegemist  ikkagi panusega eesti luulesse.“ lisab Genka.

Juuli lõpuni maksab festivalipääse Piletilevis 200 krooni, augustis 250 krooni ning kohapeal 300 krooni. Festival korraldajateks on Sounds of HipHop ja Legendaarne Records.

Lisainfot võid saada siit: www.soundsofhiphop.ee