Kõrgendatud tundlikkusega ei ole kerge elada, tunnistab Nastja.  Näiteks kui ta räägib inimesega ja kuuleb ta tema mõtteid, ajab see segadusse, eriti kui mõtted pole just head.

 

Nastja naudib kõiki iluga seotud rituaale. “Tahaksin vist kosmeetik olla,” õhkab ta naeratades. “Vaat siin meeldib mulle kasutada oma võimeid, teen seda puhtast rõõmust, nõustan kõiki sõpru-tuttavaid neis küsimustes.” Juba kreemitopsi käes hoides tajub Nastja kohe ära, kas see talle sobib või mitte. Nii valibki ta oma iluarsenali intuitiivselt. “Kõige kummalisem on, et isegi odavate vahendite hulgast leiab midagi naturaalset suurepärase efektiga,” tõdeb ta. Üheks kõige efektiivsemaks kosmeetiliseks protseduuriks peab ta massaaži.

Oma ravitsejakäsi pole Nastja oma väikse tütre peal kasutanud. “Ma ei ravi last, sest ta on veel minu osa, tihedates sidemetes minuga, tema tervis sõltub täielikult minust,” selgitab ta. “Ta sööb seda, mida minagi, ja joob minu piima, mis õpetab tema organismi neid toiduaineid õigesti omandama. Ideaalis ei peaks lapsed ravi vajama, kuigi kahjuks meie maailmas ei ole see kaugeltki nii.” Parimaks ravimiks ja kaitseks lapsele peab ta emapiima, mida ideaalis peaks saama kolmanda eluaastani.

“Muutes sisemist maailma, muutub ka välimus, aga seda juhtub harva, ainult tahtejõulistel inimestel,” nendib Nastja. “Tean mõnda juhtu, kus naine tahtejõu abil muutus aastatega kaunitariks. See ongi näide enesearengust ja sellest, et inimese võimed on piiramatud.”

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Tervis Pluss