Noore mustapäise naise erilist energiat tõsteti saate “Selgeltnägijate tuleproov” ajal ikka ja jälle esile. Nastja arvab, et põhjus on tema tugevas, tõenäoliselt kaasasündinud bioväljas.

“Püüan seda arendada ja suunata hea tegemiseks.” Energiaväli on igal inimesel, ühel ainult tugevam, teisel nõrgem. Üsna lihtne on oma energiavälja tasakaalust välja viia, seda rikkuda. “Inimese energeetiline olek on otseselt seotud füüsisega,” ütleb Nastja. “Suurem osa inimesi kohtleb autot paremini kui oma organismi. Kõige rohkem nõrgendavad energeetikat alkohol, sigaretid ja teised sõltuvusained. Tegelemine ainult füüsilise tervisega ei anna midagi.” Nastja teab üht vana meest, kes toitub õigesti, ei joo, ei suitseta, kuid on täielik egoist. “Tema tervis on tema elu eesmärk, tema vaimne areng on aga algelisel tasemel, ta on tige kogu maailma peale ja sellepärast on ta ikka haige ning sünges meeleolus. Selliseid on mõttetu ravida.”

Nastja ise padusportlik pole, kuid see-eest käib ta palju jalgsi ja sõidab jalgrattaga. “Ka minul esineb täielikku katkiminemise ja tühjuse tunnet, kuid see ei kesta kunagi kaua,” tunnistab telesaates paljude soosingu võitnud Nastja. “Kõik tuleb seestpoolt, igal inimesel on lõpmatu võimaluste pagas. Sisse lülitub mingi taastuv mehhanism ning jälle tekib loomulik jõud ja tahe elada.”

“Kellelegi ennustada? See on ohtlik inimese saatusele ja minu saatusele ka. Need, kes paluvad minult seda, ei saa aru, mida nad paluvad. Kui inimesed peaksid oma tulevikku teadma, siis nad teaksid seda… Ma aitan oma sugulasi, lähedasi sõpru. Ja seda tuleb teha pidevalt. Ma vastutan justkui nende elu eest, kuid mõnikord tundub mulle, nagu põrkaksin vastu kiviseina. Ausalt öelda on väga raske inimesi aidata,” tõdeb ta.

Näiteks on palutud temalt: tee nii, et ma jätaksin suitsetamise maha. Sellised palved on tema meelest naljakad. “Miks kõik mõtlevad, et kui panen käed peale, siis ta järsku jätab suitsetamise maha? Nii need asjad ei juhtu!”

Allikas: Tervis Pluss 2009