Selle õlle valmistamisel on kasutatud 45 miljonit aastat vanu baktereid, kirjutab STT ja vahendab Tarbija24.
San Francisco lähedal Guerneville`is asuva Fossil Fuels Brewing Co. esindaja sõnul said nad igivanad bakterid merevaiku kinni jäänud mesilasest.
Bakterikultuuride kasvatamiseks kasutati Petri tassi. Igavanade bakterite kultuur on sarnane tavalise pagaripärmikultuuriga (Saccharomyces cerevisiae). Pagaripärmi kasutavad nii pagaritööstused kui ka õlletehased.
Fossiilõlle idee taga on ameeriklasest mikrobioloog Raul Cano.
Cano üllatas 1995. aastal teadusringkondi sellega, kui ta esimest korda eraldas merevaigust miljoneid aastaid vana putuka DNA ja seal leiduvaid baktereid. Baktereid olid säilinud merevaigu keskosas asunud putukas. Putukas oli säilinud puutuimatuna just merevaigu tõttu.
Fossiilsete bakteritega õlu on ale-tüüpi ja õlletundjate sõnul erineb see teistest sama liiki õlledest. Fossil Fuels õlletehas võttis fossiilõllele patendi, et teised õlletootjad ei saaks seda kopeerida.