Sotsiaalvõrgustiku Facebook looja Mark Zuckerberg on üks maailma rikkaimatest ettevõtjatest, kes on äsja avalikult teatanud, et annetab oma vara heategevusele, kirjutab Wall Street Journal.

Värskelt liitus Microsofti asutaja Bill Gates’i ja investeerimisguru Warren Buffetti algatusega „Annetamise tõotus“ 16 miljardäri – sealhulgas lisaks Zuckerbergile AOL-i kaasasutaja Steve Case, aktivist-investor Carl Icahn ning endine rämpsvõlakirjade kuningas Michael Milken. Liitus ka Facebooki kaasasutaja Dustin Moskovitz.

Juba varem on algatusega ühinenud näiteks Oracle’i asutaja Larry Ellison ja New Yorgi linnapea Michael Bloomberg. Kokku on liitunuid veidi üle 50.

Algatus, kus jõukad ettevõtjad annetavad suure osa oma varandusest heategevusele palju varem kui seda enne on tehtud, sündis osaliselt Warren Buffetti vastumeelsusest dünastiate ja põlvest põlve pärandatava vara vastu. Sageli laristavad järgnevad põlved vara lihtsalt maha.

Bill Gates lõi oma heategevusliku fondi juba ajal, mil ta oli Microsofti tegevjuht.

„Annetamise tõotuse“ algatus ei kirjuta ette mingit numbrit, kuid sellega liitunu lubab heategevusele loovutada enamuse oma varast.

Mark Zuckerberg on üks maailma noorimatest miljardäridest, kelle vara hindas ajakiri Forbes 6,9 miljardile dollarile.