HELISEV MUUSIKA
Richard Rodgers & Oscar Hammerstein
/Muusikal kahes vaatuses/

Lavastaja Ain Mäeots
Muusikajuht ja dirigent Tarmo Leinatamm
Kunstnik Riina Degtjarenko (Eesti Draamateater)
Kostüümikunstnik Gerly Tinn
Valguskunstnik Palle Palmé (Rootsi)
Koreograaf Antton Laine (Soome)

Osades: Hanna-Liina Võsa või Birgit Õigemeel, Jüri Lumiste või Raivo E. Tamm, Eva Püssa või Maria Kallaste või Siiri Koodres, Karmen Puis või Silvi Vrait, Külliki Saldre või Kais Adlas, Raivo Adlas, Jaan Willem Sibul või Ain Mäeots, Karol Kuntsel või Rasmus Kull, Maarja Mitt või Liisa Pulk jt.

Hollywoodis vändatud film Julie Andrewsi ja Christopher Plummeriga peaosades on armastatud terves maailmas. Pisut vähemtuntud on fakt, et see maailmakuulus muusikal põhineb tõestisündinud lool. Tegelik Maria saadeti küll üksnes ühe, mitte seitsme lapse kasvatajaks ning kapteni vanim laps oli poiss, mitte tüdruk, ka laste nimesid muudeti (üks tüdrukutest oli samuti Maria). Von Trappid veetsid mõned aastad peale abiellumist Austrias ning põgenesid sealt Itaaliasse, mitte Šveitsi. Imekaunis muusika, kaunid loodusvaated ja head näitlejatööd on selle perekonnaloo teinud paljude põlvkondade jaoks kauniks ja elamusrohkeks.

Eestis tuuakse „Helisev muusika“ lavale juba kolmandat korda, Vanemuise lavale jõuab lugu esmakordselt.

Eesti keeles, ingliskeelsete ja soomekeelsete subtiitritega.
Esietendus 27. novembril 2010 Vanemuise suures majas.

27. novembril esietendus Vanemuise suures majas Richard Rodgersi ‘Helisev muusika’. Mida arvavad lavastusest esietendusel käinud kultuuriminister Laine Jänes, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ning teised saab lugeda Tartu Postimehest.

NB! Nokia Kontserdimaja etendustel 1.rõdu 1.rea kohad 1-59 ning 2.rea kohad 1-11 ja 47-57 on piiratud nähtavusega!
Tartu etendustel sooduspilet pensionäridele, õpilastele, üliõpilastele, ISIC- ja ITIC-kaardi omanikele. Soodustust tõendav dokument peab olema etendusel kaasas.
Kuni 3-aastased lapsed saavad etendusele sülepiletiga (hind 55.-(3,52€), võimalik osta enne etendust kassast).

Ürituse lingid: http://www.vanemuine.ee