Pärast Jonas Bergström’i ja Tora Uppstrøm Berg’i üheöösuhte avalikuks tulemist möödunud kevadel nõudis kuningas Carl Gustaf resoluutselt, et kihlus tuleb katkestada. Nüüd, pärast skandaalse raamatu “Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” (“Carl XVI Gustaf – tõrges monarh, toim.) ilmumist, astus printsess Madeleine kuningalossis avalikult isa vastu välja. Seejärel läks ta esimese lennuki peale, mis Stockholmist USA-sse lendas, kirjutab Expressen.

 

Printsess Madeleine on endiselt kibestunud ja süüdistab nüüd oma isa, kuningas Carl Gustaf’it, kihluse katkestamises Jonas Bergström’iga. Hiljuti viibis ta Stockholmis ning päev enne USA-sse tagasipöördumist toimus kokkusaamine vanematega. Ajalehe andmetel võttis printsess üles kihluse katkestamise teema ja leidis, et see toimus nii kiiresti osaliselt ema ja isa tõttu. Tookord nõudsid mõlemad, et Madeleine peab oma kihlatu maha jätma, sest kuningakoda oli alandatud.

Pärast kuninga ja tema sõprade seiklustest pajatava raamatu avaldamist tunneb printsess Madeleine, et isa on tema suhtes sügavalt ebaõiglane olnud. Raamatust ilmneb terve rida uusi detaile kuninga eraelu kohta. Peale selle andis kuninga tolleaegne armuke Camilla Henemark ajalehele Expressen intervjuu, milles ta põhjalikult käsitles oma kunagist suhet kuningaga.

Kui meedia sel kevadel Jonas Bergström’i truudusetuses süüdistas, polnud see Madeleine’i jaoks midagi uut. Juba aasta varem oli Jonas talle rääkinud kuuldustest, mis teda ümbritsesid. Ta eitas süüdistusi. Kihlumine Capri saarel oli paarile uueks alguseks ja nad olid omavahel kokku leppinud, et jätavad mineviku seljataha. Kuningas seevastu ei soovinud midagi seljataha jätta. Kui truudusetuseafäärist sai avalik kõneaine, teatas kuningas Carl Gustaf ilma pikema jututa, et Jonas Bergström on kuningalossis ajalugu – vaatamata sellele, et Jonas koguaeg kuninga absoluutne lemmik oli olnud. Madeleine’i arvates seab vastilmunud raamat kuninga käitumise uude valgusesse.

Printsess Madeleine, kes töötab hetkel organisatsioonis Childhood New Yorgis, otsustas esimest korda vabatahtlikult loobuda Nobeli preemia väljaandmise pidustustest ning saabub tagasi koju alles paar päeva enne jõule. Ka kogu järgmise kevade puudub Madeleine kõigilt kuningakoja planeeritud üritustelt.