Bernard Madoffi investeerimisalase nõustamise ettevõtte likvideerija kaebas kohtusse ka vanglakaristust kandva Madoffi abikaasa Ruth Madoffi, et nõuda temalt 44,8 miljonit dollarit, kirjutab Bloomberg ja vahendab Äripäev.

Likvideerija Irving Picard panustab seadusele, mis väidab, et viimasel kuuel aastal saadud kasu pettusest on taastatav. „Proua Madoff kulutas aastakümneid oma abikaasa ettevõtte klientide rahasid. Süüdistamise eesmärk on saada tagasi nii palju petetud klientide raha, kui võimalik,“ selgitas Picard.

Juba varem on ametnikud külmutanud kodu ja Madoffile kuulunud kinnisvara ning abielupaari Manhattani korteri sisustus müüakse ohvritele raha tagasisaamiseks maha.

71-aastane Bernard Madoff mõisteti 29. juunil 150 aastaks vangi pettuse eest, mis viis Ponzi skeemi kasutades ta klientidelt 65 miljardit dollarit. Ka investorid, kes oma raha enne pettuse avalikuks tulekut kätte said, on Picardi poolt liistule võetud sama klausliga, mis lubab viimasel kuuel aastal pettuse teel teenitud kasu tagasi nõuda.

Picard väidab, et Ruth Madoff oli oma 49 abieluaasta jooksul ettevõtte insaider, sest töötas ka ettevõtte raamatupidajana. Lisaks sai ta viimasel kahel aastal ettevõttest 23,7 miljonit dollarit ning viimasel kuuel aastal 21,1 miljonit.