Hele-Riin Uib alustas trummide mängimist 8-aastaselt ning tänaseks on ta mänginud koos selliste nimedega nagu Blacky, Tanel Padar, 2 Quick Start jpt. Tänaseks on andekal trummaril aga koos Helena Victoria Kirsiga löökpilliduo ning samal ajal ka projekt – meditatsioon löökpillide, kirjutab Buduaarl.

Hele-Riin rääkis, et muusiku elu juures on raske see, et kui tema töötab, on teistel vaba ja vastupidi. Sellest hoolimata ta oma ametit ei vahetaks.

Praegu tegeleb Hele-Riin mitme projektiga, nende seas ka klubimuusika löökpilliduoga. “Oleme Helena Victoria Kirsiga ette võtnud sellise projekti, kus trummeldame kaasakiskuvaid rütme ennekõike klubimuusika taustal ning vürtsiks lisame show’le tantsuelemente. Trummiprojekti iseloomustab hästi hoogne, vahetu ja särtsakas feeling. Klassikalise suuna poolt lõime koos Madis Metsamardiga löökpilliduo Double Stroke. Sel suvel oli meil kontserttuur „Ameerika”, kus esitasime Ameerika heliloojate kirjutatud teoseid. Instrumentaarium oli väga lai – terve saal oli löökpille täis. Järgmisel aastal tuleme välja Jaapani kavaga ning meiega ühineb ka kuulus taikomängija Ichitaro,” lubab ta. “Väga huvitav projekt on mul käsil ka Aleksandra Anstaliga – meditatsioon löökpillidel. Muusika põhirõhk on improvisatsioonil ning läbivaks jooneks meditatiivne mõtlemine. See on vibrafoni ja marimba duo, samuti mängime etnilisi löökpille ja suuri orkestripille. Lähitulevikus olen publiku ees juba sel reedel Clazzis, mängin vibrafoni klubidžässi kollektiivis Tanel Ruben ja Victoria.

Naistrummar räägib ka muusiku elu pahupoolest. “Muusikute plussiks on see, et töö on hobi. Samuti on töökeskkond alati täis rõõmsaid inimesi.  Miinuseks on võib olla see, et kui mina töötan, siis teistel on vaba aeg ja vastupidi ning lähedastega on raske koosviibimisi korraldada.” Sellest hoolimata pole Hele-Riin kunagi mõelnud oma tööst loobumisele. “Trummimängust pole kunagi tahtnud loobuda ja see pole isegi mõttesse tulnud. Soovin sel alal vaid kogu aeg edasi areneda.” Kuidas suhtuvad aga mehed naissoost trummarisse? “Seda peab meeste käest küsima, aga siiani olen ainult positiivset tagasisidet saanud.”