Hoolimata sellest, kas sa tead teda mehise vampiiri Edward Cullen´ina filmist “Twilight” (Videvik) või Cedric Diggory´na Harry Potter´ist, üks on kindel sa kindlasti tead mõnda naisterahvast, kes teda jumaldab.

See Londonis sündinud näitleja on tänu oma heale välimusele, muljetavaldavatele kulmudele ja mitmekülgsetele näitlejaoskustele üks Hollywoodi kuumimatest noortest staaridest. Tema uusim töö on Salvador Dalí osa filmis “Little Ashes”, mis lastakse välja selle nädala lõpus. Lugupidamisavaldusena talle, oleme kokku kogunud kümme huvitavat fakti, mida sa tõenäoliselt ei oleks selle mehise südametemurdja kohta kunagi osanud arvatagi.

1. Robert sündis 13. mail 1986. aastal. Tema ema Clare töötas modelliagentuuris ja isa tegeles vanade Ameerika autode maaletoomisega.

2. Staarindusega seonduv huvitas Robertit juba varases eas. 12 aastaselt alustas ta tööd modellina ja oli väga edukas, kuna ta nägi välja nagu tüdruk. Ta sai palju tellimusi kuna sel ajal oli androgüünne välimus moes.

3. Pattinson oleks äärepealt keeldunud oma kuulsaimast rollist Edward Cullen´ina filmis “Twilight”, kuna see tegelaskuju oli vääriliseks välja mängimiseks liiga täiuslik. Ta on öelnud: “Fännide esimene reaktsioon oli 100%, et ta on täiesti vale selle rolli jaoks. Ja ma nõustusin nendega.”

4. Ta kasvas üles kahe vanema õe (Lizzy ja Victoria) seltsis ning Robert väidab, et teda terroriseeriti lapsepõlves. Enne 12 aastaseks saamist oli õdedel kombeks teda tüdrukuks riietada ja Claudiana tutvustada. Alles peale seda kui ta läks segakooli ja avastas juuksegeeli, sai temast see vinge ja lahe näitleja, kellena me teda praegu tunneme.

5. Kuulsus ja meelelahutusäri on Pattinson´ide perekonnal geenides, Rob´i vanem õde Lizzi on andekas laulja. Ta avastati EMI poolt juba siis, kui ta oli vaid 18 aastane ja tal on juba kaks top 20-ne hitti: “Dreaming” ja “The Day It Rained Forever”. Ärge muretsega, ka meie pole neist kumbagi kuulnud!

6. 2008 kujunes Robertile päris huvitavaks aastaks. Film “Twilight” tõi talle miljoni kiljuva teismelise tüdruku tähelepanu ja suure kuhja auhindu. Yahoo’s Top Movie Heartthrob, Rolling Stone’s Hottest Actor, Entertainment Tonight’s Top Hunk, LA Times’s Breakout Star and Forbes’s Breakout Star on vaid mõned neist tunnustustest.

7. Kes oli lapsena Roberti iidoliks näilejate hulgas? On üsna hirmutav, et teda inspireeris filminäitlejaks saama Jack Nicholson´i roll R. P. McMurphy´na filmis “One Flew Over The Cuckoo’s Nest” (Lendas üle käopesa).”Mul oli kombeks proovida tema moodi olla kõiges mida ma tegin, ei teagi miks. Ma vaatasin filmi “One Flew Over The Cuckoo’s Nest”, kui olin umbes 13 aastane ja hakkasin tema moodi riietuma. Ma proovisin järgi teha tema aktsenti. Ma tegin kõike nii nagu tema. Ma arvan, et see jäi mulle mingil määral külge.”

8. Peale selle, et ta on edukas näitleja, laulja ja modell, on Pattinson muude oma laialdaste oskuste hulgas ka väljaõppinud sukelduja. Ta omandas selle oskuse oma rolli jaoks Cedric Diggory´na filmis “Harry Potter And The Goblet Of Fire” (Harry Potter ja tulepeeker).

9. Harry Potteri filmi produtsentidele mulje avaldamiseks väitis ta prooviesinemistel, et on suur jalgpalli ja lumelaua fänn. Tegelikult on ta rohkem noolemängu ja piljardi austaja.

10. Kahes kõigi aegade suurimas frantsiisifilmis jalustrabavate meeste mängimisel on ka oma hind – hullunud fännid! Ta räägib, et saab kirju milles öeldakse: “Ma tapan ennast ära, kui sa minuga koos “High School Musical 2?”  vaatama ei tule.” “See on ikka pisut haige.”