Sel nädalal ilmuvad RMK kampaania käigus Eesti riigimetsa stendid, millel tele- ja loodusemees Vladislav Koržets kutsub puhkajaid end metsas kenasti üleval pidama.

Stendide lausungid, mille autoriks on Koržets ise, juhivad erilist tähelepanu tuleohutusele ja metsaala puhtusele, vahendas Reporter.ee videolõik.

Suure loodusesõbrana ja kalamehena tuntud Koržets on ise oma saavutusega rahul.

“Et asi teenib õiget asja ja õigete hoiakute kujundamine on ka mulle hingelähedane, siis ma nõustusin kohe selle ettepanekuga hakata maskotiks,” rääkis Koržets. “Me alustasime selle tööga juba enam kui aasta tagasi ja mul oli aega neid (lausungeid) mõtelda.”

Koržets mõtles välja umbes 50 lausungit, millest valis välja 25. Nendest omakorda valiti metsadesse üles panemiseks 13-14 paremat.

Vladislav Koržetsi toredate metsatarkuste seas hakkavad metsakülalisi suunama näiteks sellised hüüdlaused nagu “Plastid ja paberid, pudelid ja purgid on inimese ustavad kaaslased. Ära jäta neid südametult maha!” ning “Targa tuli on teener, ogara oma röövel.” Samuti kutsub Koržets üles metsas mitte “lõugama ja laamendama” ja leiab, et “oma prügi sortimine on lausa sportimine”.

Kokku seatakse RMK puhkealadele ja rahvusparkidesse üle Eesti kokku üles 211 stendi.