Tantsud tähtedega saate neljas hooaeg on jõudnud nii kaugele, et võistlustulle on jäänud vaid kolm viimast paari: Ithaka Maria Rahula ja Marko Kiigajaan, Liina Vahter ja Mairold Millert ning Nastja ja Marko Mehine.

Kes neist kolmest pääsevad finaali ei julge ega oska enam keegi ennustada, pärast seda, kui kaks viimast saadet on lõppenud suisa šokeerivate lõpptulemustega, kus saatest langesid välja favoriitideks peetud Johannes Ahun ning Zenja Fokin. Gossip.ee uuris Marko Kiigajaanilt milline õpilane on Ithaka Maria ning keda peab Marko suuremaks konkurendiks Ithakale kas Nastjat või Liinat.


Kuivõrd üllatavad on teie jaoks olnud kahe viimase saate lõpptulemused, kus välja langesid Johannes Ahun ning Zenja Fokin?

Eks nad mõlemad on olnud päris suured üllatused. Ahun muidugi suurem. Mida vähemaks jääb tantsupaare, seda väiksem on kohtunike tähtsus. Eelmises saates arvasin isegi, et kui ma kõige kõrgemaid hindeid kohtunikelt ei saa, siis võin koju minna. Meie tantsupaaris on esikohal siiski tantsuoskus, mitte kohtunike ärapetmine või meeletu show tegemine. Arvan, et olen õpetanud Ithaka Maria päris edukalt tantsima. Tal on meeletu tahe ja siiani on ta üks mu edukamaid õpilasi (varem on Marko õpetanud poliitik Evelyn Seppa – toim.).

Kumba peate Ithaka Maria jaoks suuremaks konkurendiks, kas Liinat või Nastjat? Kui te jõuate finaali, siis kumb neist võiks olla teie vastane?

Ei oskagi nii öelda. Minu jaoks on nad mõlemad küllaltki sarnased. Kui mulle oleks keegi pärast esimest saadet öelnud, et üks neist finaalis tantsib, oleksin arvatavasti olnud küllaltki skeptiline, kuid tänaseks päevaks on see ju reaalsus.

Ithaka on kahtlemata teinud saate jooksul läbi suure arengu ja olnud väga tubli. Kas arvate, et tal on teiste osalejate ees mingid eelised, kuna ta on laulja ja tajub seega hästi muusikat ning omab ka eelnevalt teatavat liikumisoskust ning tal on palju esinemis- ja lavakogemust?

Liikumisoskust võib tal olla, kuid võistlustants on hoopis midagi muud. Ka muusikat ja rütmi tunnetab ta mõnevõrra teistmoodi, kui võistlustantsijad. Meie ei kuula igat instrumenti, vaid otsime oma kindlat rütmi. Neil käib see asi natukene teistmoodi. Mul on väga huvitav seda kõrvalt jälgida, kuidas ta muusikat kuuleb ja tajub.

Kas Ithaka Mariat on hea ja kerge õpetada või näitab naine oma temperamenti ka tantsuproovis, esieb teil erimeelsusi?

Kõik, mis puudutab seadeid ja tantsu, siis usaldab ta mind sada protsenti. See on ka üks põhjus, miks oleme nii kaugele jõudnud. Mitte kedagi ei ole lihtne õpetada, sest ma olen juba kord selline treener, et kui näen õpilases potentsiaali, siis pigistan temast ka selle viimase välja. Loomulikult on trenne, kus näitame enda iseloomu. See on loomeinimestele vägagi omane iseloomutunnus.

Kuidas mõjub tantsusaade teie isiklikule elule, kas olete pidanud selle tõttu millestki loobuma?
Elu on läinud natukene kiiremaks, nii umbes kümneid kordi. Kooli tahaks väga jõuda, sest tahaks sellega ühele poole saada. Mulle ei meeldi üldse lõpetamata asjad kuna olen loomult maksimalist.