Aaastal 2007 omas merele pühendunud autoärimees Viktor Siilats (53) umbes 10 kaatrit, nagu ta ise Äripäeva lugeküsimustele vastas. “Osad on erinevates sadamates vees ning proovisõitudeks ja samatöös kasutusel,” ütles ärimees tooma.

Tänasest Kroonikast võib lugeda pikka artiklit, kus härra Siilats jagab hinnanguid luksuse  ja oma elu kohta. Suurärimees naudib sooja Vahemerd ja eelistab juhtida oma Eesti ärisid kaugelt. Lapsed on juba suured ning enda elu tahab elamist. Üha vähem tunneb ta vajadust jaanipäevaks Eestisse tagasi pöörduda. Viktori ärid töötavad õlitatult ja võimaldavad tal veeta aega kaatri roolis Vahemere avarustel. Siilatsi lemmikriik on Kreeka, mille suurepärane arhitektuur ja köök tagavad täiesti kordumatud hetked. Näiteks toob ta, et Spestese sadamas võib randuda otse kõrtsituppa.

Ka Viktori lapsed, kes elavad küll oma elu, ei ela välismaal. Mõlemad on hariduse omandanud välismaal. Poeg Keith, kes on Cambridge magistrikraadiga, elab New Yorgis ning Harvardi lõpetanud ja INSEADis magistrikraadi omandanud tütar Kärt teeb Londonis panganduskarjääri.

Ajakirjaniku küsimuse peale, kas luksusel ja luksusel on vahe vastab Viktor: “Eesti kaatriomanikud on siiski tagasihoidlikud, võrreldes maailmatasemega: kokka reeglina pardal pole, eelistatakse ise grillida, süüa teha ning ka ise paati juhtida. Meie nii-öelda luksuskaatrid pole ju tegelikult mingi luksus. Eestis on isegi üheksameetrine Baylinerit nimetatud luksuskaatriks, kuid maailma mõttes algab luksus helikopteri maandumisplatsist ja jakuzibasseinist,” toob Viktor võrdlusi luksuse mõistest Eestis ja mujal maailmas.

Merele pühendunud suurärimees Viktor Siilats naudib sooja Vahemerd ning naerab Eestis nimetatud luksuse viisakalt välja!