Eestis on praegu nii mõndagi juhtumas. Kes näiteks saab nende firmade omanikuks, mis kuulusid Kruudale? Ma ei väida, et Trigon on tingimata neist huvitatud, kuid selliseid asju juhtub ettevõtetega iga päev.

Mitte, et nad kaoksid, nad jätkavad lihtsalt uute omanikega. Sageli jäävad endised omanikud ka väikeomanikeks.

Trigon ei ole Eestis viimasel ajal eriti aktiivne olnud, sest ettevõtete väärtused on olnud üle hinnatud. See on nüüd muutumas. Me usume Eesti majanduse tulevikku. Makrotasandil hakkab olukord paranema kiiremini kui paljudes probleemide küüsis firmades. Praegu on aeg tegutseda ja anda osapooltele teada, millest võiksime olla huvitatud. Suure tõenäosusega võite te järgmise aasta alguses kirjutada, kuidas Trigoni investeerimisvahendite kaudu on agressiivselt investeeritud Eesti firmadesse ja kinnisvarasse.

Usume arenevate turgude võimekusse areneda tulevikus jõudsamalt kui arenenud turud. Kuid oleme õppinud Ida- ja Kesk-Euroopat tabanud kriisist seda, et enda kaitsmiseks selliste kriiside eest tuleb olla mitmekülgne. Näeme end investeerimisgrupina, mis ei vaata ainult Kesk- ja Ida-Euroopa, vaid kõigi arenevate turgude poole. Kriisi ajal on suhteliselt hästi käitunud nt Brasiilia, Hiina ja India turud.

See peab olema järkjärguline protsess. Esmalt investeerime nende maade aktsiaturgudele ja teeme oma klientide nõusolekul valikuliselt otseinvesteeringuid. Järgmise 5-10 aasta jooksul saab Trigon Capitalist ettevõte, mille peakorter on küll Eestis, kuid mis tegutseb maailma kõigil arenevatel turgudel.