Kolmapäeval, 29. juulil kell 14  toimuvad Stroomi rannas Ranna noortekeskuses  noorte spetsialistide mõttetalgud seksuaalhariduse teemal.  Ürituse korraldavad ja koolides  pakutavat seksuaalharidust analüüsivad  Tallinna Noorsootöö Keskus ja Eesti Õpilasesinduste Liit.

Mõttetalgud toimuvad Stroomi rannamaja kõrval sinises telgis, halva ilma korral siirdub üritus Kristiine noortekeskusesse (Sõpruse pst 4a). Kristiine noortekeskuse noorsootöötaja Eilika Lukkonen loodab, et kohale tulevad spetsialistid ning erinevas vanuses noored, sest spetsialistid oskavad öelda, mida peaks õpetama ja noored teavad, kuidas seda tegema peaks.

“Loodame, et sellest grupist kasvab välja hea tuumik, kes ka edaspidi koos käib ning lõpuks valmib rida erinevaid soovitusi, kuidas koolitunde mitmekesistada ja noortele huvitavamateks muuta,” ütles Lukkonen.

Eesti Õpilasesinduste Liidu projekt “Noortest lähtuv tervisekasvatus” on ellu kutsutud, et anda koolinoortele võimalus muuta seksuaalharidust just selliseks, mis noortele endile korda läheb. Projekti raames toimuvad kahe aasta jooksul erinevad seksuaalhariduslikud noorteüritused üle kogu Eesti, kaasates lisaks noortele ja seksuaalhariduse spetsialistidele ka õpetajaid ja kohalike omavalitsuste töötajaid. Lähemalt saab projekti kohta infot: www.escu.ee.

Tallinna Noorsootöö Keskuse organiseerimisel  kolitakse  noortekeskused  suveks Stroomi randa, et teha noorte suvi veelgi huvitavamaks ja mitmekesisemaks.  Ranna noortekeskuse üritused  toimuvad  teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti kell 12- 16.

Ranna noortekeskuse tegevused toimuvad tänu Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fondi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Integratsiooni Sihtasutusele ja Tallinna Noorsootöö Keskusele.