Kuidas käitud Sina, kui Sul on pärast pikki ponnistusi õnnestunud oma ellu leida imeline inimene? Võta õppust järgnevatest juhtnööridest – ja kiire lõpp vasttärganud armule on garanteeritud veel enne, kui end liiga turvaliselt tundma jõuad hakata.

1. Eelda kohe, juba esimesel kohtumisel (no olgu-olgu, tüüpiliselt uimase eestlase puhul hiljemalt teisel-kolmandal deidil), et oled lõpuks ometi leidnud oma Tõelise Hingesugulase. Kasuta kogu oma energia leidmaks Sinu teooriat kinnitavaid märke. Saatusesõrm peab ju kuskil mängus ning seega ka leitav olema! Ära unusta kõigist leitud ühistest joontest (kuitahes tühised need ka ei tunduks) kaaslasele koheselt teada andmast. No näiteks võid avaldada siirast ülevoolavat rõõmu avastades, et Teie mõlema kampsunil on ümmargused nööbid, et te mõlemad olete alustanud esimeses klassis Karu-aabitsaga, et olete mõlemad kunagi külastanud Tallinna Loomaaeda (“No kas pole ime, et me seal juhuslikult ei kohtunud?!”) või et te mõlemad armastate kohvi juua.

2. Jäta kõrvale kogu oma muu elu ja kõik, kes või mis ei ole otseselt seotud vastleitud Hingesugulasega. See tähendab, et ära raiska oma aega sõpradele, enesetäiendusele või meelelahutusele väljaspool Teda. Hoolitse selle eest, et ka Tema oleks kursis Sinu suurte ohvrite, piiramatu vaba aja ning kasutamata entusiasmiga.

3. Paljasta endast kõik, mis kõneväärt. Hingesugulase ees ei tohi ju olla saladusi, või mis? Pealegi olete te ju nii sarnased, et ta aimab õhust Su käitumismotiive ega vaja midagi enamat, kui tõelist SIND – just täpselt nii ebaviisaka, enesekeskse ja loomulikuna kui Sa oled. See tähendab, et kui Sinu loomulik vajadus vajab rahuldamist – olgu selleks kõhtu vaevavad gaasid, kurgus pakitsev röhatus või hingamist segav ninakoll, ei ole Sul põhjust oma loomulike vajaduste rahuldamist miskitpidi häbeneda või varjata. Juhul, kui Sul siiski veel on pisike kahtlusevari hinges teie kohtumise Saatuse määratuses, testi Teda – rääkides talle kõigepealt ära kõik oma patud ning pahateod ja suundu alles siis neutraalsematele teemadele. Sul pole põhjust häbeneda ei möödaniku seksiseiklusi, eelnevaid partnereid (nende rohkust või, vastupidi, veel puuduvaid kogemusi – mida selgita kindlasti detailselt!), meeldumusi või näiteks kalduvust musti sokke ja tarvitatud söögiriistu tagasi sahtlisse pista. Tõeline Hingesugulane armastab Sind ikka, alati ja kõigest hoolimata. Parem ongi, kui kõik halva talle kohe alguses teatavaks teed, et edaspidi vaid uutele ühistele ning positiivsetele kogemustele keskenduda saaksite.

4. Seksi temaga otsekohe. Te olete ju siiski igavesti koos olema määratud – milleks aega raisata? Kui Tema algatust ei tee, võta ohjad enda kätte. Oma soove väljenda selgelt ning hästiartikuleeritult – vastuväiteid kuulamata.

5. Ignoreeri kõike, mis Tema väärtushinnangutes, tegudes või ootustes Sinu omadele ei vasta. Tõeline armastus peab vastu kõikidele katsumustele.

6. Hoolitse selle eest, et Teie suhtes jaguks algusest peale suuri emotsioone ning draamasid. Ela läbi ning võta hinge kõik ettetulevad kriisid (ning igal võimalusel kaasa stseenidesse ka oma partner) – puudutagu need tööd, perekonda või argielu. Ühised läbielamised vaid tugevdavad teievahelist suhet.

7. Sa ju tead seda ütlust, et mis silmist, see südamest? Veetke koos võimalikult palju aega. Iga raiskuläinud minut on minut Teie suhte arvelt – seepärast järgne Talle kuhu iganes ta ka ei suunduks (olgu ärilõunale, memmega pohlale või sõbrale külla).

8. Armastus on andestus. Mida iganes Ta ka ei ütleks või teeks – tõeliselt armastades suudad Sa sellest kõigest üle olla. Sina ju tead, et sellel Teievahelisel imel tühjatähja pärast lõppeda lasta oleks kuritegu!

9. Külva Ta üle lugematute tähelepanuavaldustega. Saada lilli, helista, kirjuta, käi akna all lehvitamas või põika kolm korda peävas sisse ta kontorisse – tõelise Sugulashinge leidmise puhul vähemat eeldada oleks väär.

10. Püüa suhet pidevalt järgmistele tasanditele, sügavamaks ja tõsisemaks viia hoolimata kõigist Ta vastuväidetest. Te olete leidnud teineteist – kaks ainuõiget on kohtunud selles suures meeletus maailmas. Ja pärast kõiki neid otsinguid ja vaeva, mida oled Tema nimel näinud, on Sul ju ometigi õigus nõuda täpselt sellist suhet, nagu oled alati unistanud! Milleks oodata?!