Kas küberseks on petmine? Kas see tähendab, et ta armastab teid vähem? Kas internetist porno otsimine on niisama halb kui anonüümne flirt jututoas?

Enamus naisi leiab, et küberseks on petmine, aga enamus mehi (54% protsenti ajakirja Divorce Magazine uuringu kohaselt) arvab, et ei ole.

Selge see, et klaviatuuril klõbistamine ei ole sama mis võõraga kusagil baaris amelemine pärast liiga ohtrate kokteilide tarvitamist või kolleegiga magamine komandeeringus olles. Paraku mõistavad naised seda, millest suurem jagu mehi aru ei saa – et online-suhe tähendab kahe inimese vahelist intiimsust, olgu nad siis ühes toas või mitte.

Paljude meeste jaoks on internetiflirt omamoodi interaktiivne naisteajakiri ning nad ei kaasa sellesse tegevusse emotsioone. Probleem on aga selles, et nii naine nende elutoas kui naine kaugel teise arvuti taga suhtuvad sellesse kui tegelikkusse. Naise jaoks annab kübersuhe lubadusi ning abikaasana või sõbrannana suhtub ta sellesse kui väga reaalsesse ohtu.

Pealegi näitavad hiljutised uuringud (Greenfield & Rivet – Internet Use & Abuse Survey, 1999), et eksisteerib tugev seos küberseksi ja sellele järgneva tegeliku kõrvalhüppe vahel. Selgus, et 31% inimestest on olnud kübervahekord, mis on viinud tegeliku vahekorrani.

See tähendab aga seda, et küberseks, olenemata sellest, kas pidada seda petmiseks või mitte, ohustab reaalselt eksisteerivat suhet.

Mida teha, et kaitsta oma suhet küberseksi vastu? Parim strateegia on anda partnerile teada, kuidas te asjasse suhtute. Ta kas austab teie tundeid või mitte. Igal juhul näitab see teile, mis on teie positsioon, ja mis tüüpi inimene teie partner on.