Juunioride seas medaleid noppinud sõudja Kaisa Pajusalu tõestas U23 MMi hõbemedaliga, et pole pelgalt lapstäht, vaid tõsist tööd tegev profisportlane. “Olen üliõnnelik!” juubeldas Tšehhimaal Racices toimunud jõuproovil kolmanda koha neiut vaid 12 sajandikuga edestanud Pajusalu.

Koduvetel sõitnud kullatüdruk Jitka Antosova oli omaette klassist, edestades nina ninas sõudnud Pajusalut ja sakslannat Carina Baeri kümne sekundiga. “Võitja oli juba enne võistlust teada. Mina polnud aga pärast lõpetamistki kindel, kas olin teine või kolmas,” rääkis Pajusalu, kes suutis siiski Baeri tugevale lõpuspurdile vastu seista. Mullune viies koht sai hõbeda vastu vahetatud.

Kuigi 20aastase Pajusalu auhinnakapis on koos Jevgenia Rõndinaga kahepaadil võidetud juunioride MMi kuld- ja hõbemedal, pole kahtlustki, mis on tema senise karjääri tipphetk. “Selliseid emotsioone pole varem olnud,” tõdes esmakordselt ühepaadiklassis tiitlivõistlusel poodiumile kerkinud piiga. “Noorte võistlustel võivad medalid kaela saada ka lihtsalt andekad tüdrukud. Siin on aga juba elukutselised koos. Maksab talvel tehtud töö, mitte miski muu!”

Rõõmu lisas teadmine, et teel järjekordse medali poole said ületatud mitmed mõõnad. “Kevadel oli väike masendus peal,” tõdes Ulvi Lutoškini käe all tippu jõudnud Pajusalu. “Treeningul toimunud kokkupõrkes Allar Rajaga sai mu vana paat tõsiselt kannatada. Uut ei saanud aga kuidagi liikuma. Tehniliselt olin krobe.”

Hooaja tähtsaimaks võistluseks olid mured seljataha jäänud. “Tahtsin siin teha sellise sõidu, et ise rahule jääksin. Et midagi ei kripeldaks. Sain sellega hakkama!” rõõmustas sõudja.

Augustis ootab ees täiskasvanute MM. Praegu on veel lahtine, kas Pajusalu stardib seal taas ühepaadil või kahesel koos Sille Vaiksaarega. “Pigem vist eelistaksin ühepaati, kuid praegu veel täpselt ei oska öelda,” märkis ta.


Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest