Näitleja Peeter Oja leiab, et Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg käitub Eesti rahvast alandavaid Sami Lotila artikleid avaldades täiesti süüdimatult.

«See kolmapäeval Postimehes ilmunud artikkel keerles eri toimetustes nädal aega, seda heideti kuuma kartulina peost pihku, kuna lugu ei räägi ju soomlasest Sami Lotilast, vaid teda avaldavast Õhtulehe peatoimetajast Väino Koorbergist ning inimlikult võib aru saada teistest ajakirjanikest, kes ju kuuluvad temaga sisuliselt samasse ringi,» selgitas Peeter Oja artikli tagamaid TV 3 saates «Kolmeraudne».

«Selles loos on oluline peatoimetaja vastutus lugejate ees,» rõhutas ta.

«Pole ühtki riiki, kus üks võõramaalane kallab terve rahva solgiga üle ja seda avaldab suur ajaleht. Peatoimetaja Koorberg kirjutab ju sellele alla,» sõnas Oja. «Koorberg avaldab täiesti süüdimatult seda.»

«Miks eestlased lasevad end niimoodi alandada? Ja veel nii, et selle tegevuse käepikenduseks on oma inimene,» ei saanud Peeter Oja aru.

«Uhkusetunnet oma rahvuse üle nagu polekski, aga seda hinnangut ei tohi nüüd üldistada, see käib just Koorbergi kohta,» rõhutas ta.

Oja tõi paralleeli, et kui üks Hollandi tabloidleht rikkus lennuõnnetuses ellujäänud poisi nime avaldades ajalehtede vahelist kokkulepet, siis algas selle väljaande vastu boikott. Peeter Oja kartis, et Eestis selline boikott siiski võimalik poleks.