Tallinna linnavalitsusse referendiks palgatud ninjatüdruk Katrin Siska sai sel nädalal uue hüüdnime – Edgar Savisaare isiklik vihmavarjuhoidja. Kuid Siska pole ainus, kellele keskpartei pealik on aegade jooksul selle tähtsa ülesande usaldanud.

Kalamaja kalmistupargi taasavamist pidulikustas teisipäeval ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar (KE), kuid tavapäraseks saanud kaaslase, nõunik Moonika Batrakova asemel seisis meeri kõrval hoopis jaanuaris linnavalitsusse värvatud Vanilla Ninja klahvpillimängija Katrin Siska.

Vihmasel keskhommikul oli blondiini ainus märgatav ülesanne hoida linnapea pea kohal sinivalget vihmasirmi, et linnaisa märjaks ei saaks.

“Tegu polnud kellegi kaitsmisega, vaid hoopis ühe vihmavarju ja vihmasajuga. Linnapea tuli vihma eest varju,” teatab linnavalitsuse referent Siska. Ja lisab: “Naljakas, et see vihmavari nüüd nii pentsikuid küsimusi tekitab!”

Samas tundub pentsik, et linnapeal endal pole vihmavarju ilmselt juba aastaid – kõikvõimalikel vihmastel üritustel on Savisaar nimelt alati pidanud tükkima kellegi teise hoitava sirmi alla varju. Küll hoiab vihmavarju Siska, küll Batrakova, vahel ka abikaasa Vilja Savisaar või mõni avalikkusele vähem tuntud daam, aga mitte kunagi Savisaar ise.

“See on ju loomulik, et linnapea saatja – olgu ta mees või naine, noor või vana – hoiab enda käes linnapeale vajaminevaid asju nagu mapid, kingitused, kotid jne. Kalamajas hakkas linnapea kõnet pidama ja oleks olnud üpris ebamugav samal ajal vihmavarju hoida,” põhjendab keskpartei referent ja infospetsialist Tanel Kiik Siska uut tööülesannet.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest