Tänavuse Noorte Amatöörfilmifestivali auhinnad on pärast pikka ja intentsiivset filmimaratoni jagatud. 2010 aasta on erakordne nii selle poolest, et äramärkimise vääriliseks osutusid nii paljud filmid nagu ei kunagi varem NAFFi ajaloos, kui ka selle poolest, et esikohti oli lausa kaks, kuna kaks kõige paremat filmi olid võrdselt head.

Võitjad on järgnevad:
I koht Janar Raidla“Tantsupidu”
I koht Jan Andresson “Sootehnik”
III koht Oliver Taul “President Kalev”

“Sootehniku” võitu kommenteeris žürii liige Andres Keil järgmiselt: “Usume, et see on otsus, mida kõik siin saalis toetavad. Kes ei toeta, see
võib meile peksa anda, aga seda ei julge niikuinii keegi teha” ütles Keil. Janar Raidla “Tantsupidu” oli aga väga südamlik lugu, oma ülesehituselt täiesti valmis dokumentaalfilm kommenteerisid otsust ka see film esikoha vääriliseks tunnistada žüriiliikmed Keiu Virro ja Sander Põldsaar.

Eripreemiad jagunesid sel aastal järgnevalt:
Võitleva mängulisuse preemia: Sander Maran, Karl-Joosep Ilves “James Bond in Dr. Bratwurst”
Noore jõu preemia: Sander Maran, Jan Andresson, Mattias Veermets “Peetri Huvitav Asi”.
David Cronenbergi nimeline preemia: Tarvi Roos “GTA Türi”
Animeeritud Unenägude preemia: Alain Ameljusenko, Lisbeth Ilves jt “Disco”.

Žürii pani tähele ka järgmisi filme:
Kõige õudsem õudusfilm: Anette-Marlen Ott, Rainis Kirk “Kräunuvad kassid”
Leni Riefenstahli nimeline preemia: Norman Tamkivi
Kuldne Metsvaarikas: Alar Kaljakin “Üks päev Silver Õismetsaga”
Kaunid kodumaa looduspildid: Kristjan Lüüs “Tallinn-Tartu 4 Real”

Sel aastal valiti esimest korda ka publiku lemmik, milleks sai Dario Matsoni film “TV”.

Žüriisse kuulusid:
Hans Vaisma, Eesti Filmiamatööride Liidu esindaja; Andres Keil, eesti kirjanik ja teatrikriitik; Keiu Virro, kriitik; Sander Põldsaar, PÖFFi alafestivali Animated Dreams esindaja ja Mari-Leen Tammela, eelmise aasta II koha võitja.

Noorte Amatöörfilmifestivali raames toimusid nädalavahetusel erinevad üritused, muuhulgas PÖFFi alafestivalide MOFFi ja Animated Dreams’i korraldatud mobiilianimatsioonide töötuba, Jekaterina Novosjolova skype-konverents näitlejatööst, Atlantise NAFF afterparty “Elu nagu kinos”
ning Arvo Iho loeng operaatoritööst. Pühapäevase programmi alguses võis näha filme ka Norra noorte filmitegijate festivalilt nimega NUFF ning  Rootsi festivalikorraldaja Film i Uppland poolt.