Ei ole midagi mõnusamat kui üks hea pediküür. Mida teha aga siis, kui pediküüri kiire elutempo tõttu ei jõua või igakuine väljaminek pediküürile tundub liiga kallis… Lahendus on olemas – tee endale ise kodus pediküüri!

Siin on mõned nipid, kuidas on kodust pediküüri kergem läbi viia:

* Küünelakki eemaldades leota vatipatja atsetoonivabas lakieemaldajas ja suru see õrnalt küünele, oota umbes 30 sekundit. Seejärel pühi lakk maha. Ära hõõru! Hõõrumisest varbaküüntele jäävaid jälgi on raske ära saada.
 
* Tee regulaarselt jalavanne! Leota jalgu soojas seebi- või šampoonivahuses vees või kasuta vannisoola. Jalgade leotamiseks võib kasutada suurt kaussi või spetsiaalseid jalavanne, mis jalgu masseerivad.

 *Koori regulaarselt jalgade nn surnud nahka. Kui oled jalad vannist tõstnud, hõõru nahka õrnalt. Naha koorimiseks võib teha mähise suhkrust ja niisutavast kreemist või õlist vahekorras 2 : 1, hoia seda peal viis minutit ja loputa jalad seebivees. Hästi sobivad ka jalakoorimiskreemid.

* Kreemita jalgu. Kanna niisutav kreem masseerivate liigutustega jalgadele kuni põlveõndlani välja. Masseeri jalgu vähemalt viis minutit.

* Lõika varbaküüsi õigesti. Varbaküünte juures on kuju määrav. Küüs ei tohiks ulatuda üle varba ääre. Seejärel viili otsad kerge nurga alla, nii et varba kokkusurumisel ei pressiks küüs naha sisse.

* Ära lõika oma küünenahku ise, vaid lase seda teha pediküürijal. Kui nahk ulatub küüne peale, suru see pärast jalgade vannitamist paberservjeti või käterätikuga tagasi.

* Puhasta küünealuseid regulaarselt plastmasspulgaga ja ära liiga sügavale suru.

* Viili varbaküüned pehme viiliga siledaks.

* Laki varbaküüsi säästlikult. Enne küünte lakkimist võta tükk majapidamispaberit, tee sellest riba ja lappa varvaste vahele. Siis pole kallist varvaste eraldajat vajagi.

* Laki küüsi õiges järjekorras. Esimesena tuleks peale kanda aluskiht. Seejärel kanna peale kaks õhukest kihti värvi. Viimistle lakk kuivatava ja tugevdava pealislakiga. Kui sul puuduvad oskused küünelaki pealekandmiseks, kasuta läbipaistvat lakki. Läbipaistev lakk näeb parem välja kui lohakalt peale kantud värviline lakk.

* Kuidas saada endale siidised kannad? Pehmete päkkade nimel hõõru regulaarselt sarvnahka. Pimsskivi on väga hea. Kuid pea meeles, et üleliigne hõõrumine omakorda tekitab sarvnahka. Üle kahe korra kuus ei ole soovitav nahka hõõruda. Kõige parem, kui jätad paksude nahkade eemaldamise oma pediküürija hooleks.

* Kreemita jalgu iga päev. Hoia jalad korras neid pidevalt, iga päev kreemitades, ja kui vaja, siis mitu korda päevas. Ära ainult kreemiga liiale mine! Kreemi peaks panema ainult nii palju, et see kõik nahka imendub. Parem pane vähehaaval mitu korda kui ühe korraga liiga palju. Pärast kreemitamist tuleb nahk puhastada salvrätiga, et eemaldada kreemi ülejäägid. Eriti hoolikalt tuleb kreemist kuivatada varbavahed!

* Vaheta kreeme ja emulsioone vähemalt iga kolme kuu järel.

* Tervete jalgade saladus on vesi. Joo seda ohtralt. Kaltsiumilisandid ning A- ja E-vitamiinid on ka olulised.

* Kasuta küüneõli! See on suurepärane vaheldus varbaküünte lakkimisele.

* Kõige mugavam on varbaküüsi lakkida, surudes põlved vastu rindu, hoides ühe käega varbast ja teisega lakkides.

* Kui tahad, et lakk püsiks ilusasti peal viis päeva, kasuta pärlmutterlakki, see ei näita väikseid pragusid välja. NB! Lakk kuivab maksimaalselt kümme minutit, veel kümne tunni jooksul see aga kinnistub. Seega võid selle aja jooksul küüne pinnale rõhudes lakitud pinna rikkuda.

* Kui oled vasakukäeline, laki varbaküüsi paremalt vasakule. Kui oled paremakäeline, siis vasakult paremale.

* Varbaküüned ei pea olema samas toonis sõrmeküüntega.

* Ära kunagi anna oma viile, kreeme, sokke, rätikuid jms kasutamiseks teistele inimestele.

Allikas: Naised