Täna Tallinna Tehnikaülikoolis toimunud konverentsil „Rootsi äriauhind 2010″ valiti aasta noorettevõtjaks kokanduskultuuri edendaja Anni Arro.

Noort ettevõtjat valiti Rootsi äriauhinna konkursil esimest korda. Auhinna initsiatiiv tuli Swedbankilt, kes pani aasta parimale noorele ettevõtjale välja ka eriauhinna – õppereisi Rootsis asuvasse Ice Hoteli ning kohtumise selle looja Yngve Bergqvistiga. Žürii sõnul vääris kõige enam tiitlit just Anni Arro, kes on oma ettevõtlusvaimuga heaks eeskujuks paljudele noortele ärialustajatele, teatab Rootsi Eksportnõukogu.

„Anni Arro on hea näide, kuidas ka vanades ja väga tiheda konkurentsiga ettevõtlusvaldkondades võivad noored väga edukalt läbi lüüa,” märkis Swedbanki ettevõtete divisjoni tegevdirektor Robert Kitt.

Lisaks noorettevõtjale auhinnati ka kõige kiiremini kasvavat Rootsi ettevõtet Eestis, kelleks on Pärnumaa metallitöötlusettevõte AQ Lasertool, ning sotsiaalselt vastutustundlikku ettevõtet – advokaadibürood Sorainen projekti „Noored kooli” eest.